Mene pa zanima ali se semeringi (izvenkrmni motor) pred vgradnjo namažejo z mastjo ali ne?
Eni pravijo da ja, drugi pravijo da ne.
Me zanima vaše mnenje.
LP Klemen
mazanje semeringov
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Radi tega sem že nekdaj pisal, da je dobro , da vsakdo dobro pozna svoj motor. Vzdrževanje je 50 % garancije za dolgo življenje stroja. In če ga poznaš, veš kje so mazalice, kje je mesto za mazanje itd. Ga namažeš in imaš mir dolga leta.
Ostalih 50 %, pa bi razdelil na način uporabe, nepazljivosti pri vožnji in takojšnja odprava napak.
Kaj naredi nemenjan preluknjani gumi meh na kardanu Z-pogona, kateri se je kopal v morski vodi, pa smo videli na slikah pred kratkim. Se je pa moralo tudi čutit pri moči motorja. Brez zamere dotičnemu, verjetno je bila razpoka skrita.
LP
Ostalih 50 %, pa bi razdelil na način uporabe, nepazljivosti pri vožnji in takojšnja odprava napak.
Kaj naredi nemenjan preluknjani gumi meh na kardanu Z-pogona, kateri se je kopal v morski vodi, pa smo videli na slikah pred kratkim. Se je pa moralo tudi čutit pri moči motorja. Brez zamere dotičnemu, verjetno je bila razpoka skrita.
LP
Semeringi, odvisno kje so se mažejo sami. Če so v vodnem delu osi, jih maže voda, zgoraj pa mast ali olje, stvar, katera odvisno od sistema, pride v stik z semeringom.
Če pa ni ničesar v bližini, ali mazalice ali kaj podobnega, pa ni potrebe po mazanju ( če sploh obstaja tak sistem ?).
Ko ga vgrajuješ , je že fino če ga malo namažeš ,da se lepo uleže, kar s prstom in malo masti , vazelina, olja. Če je za vodni del, vzami malo vazelina( je nevtralen ) ali kar kuhinjsko olje, nekaj kar ni agresivno in bi mu škodilo.
LP
Če pa ni ničesar v bližini, ali mazalice ali kaj podobnega, pa ni potrebe po mazanju ( če sploh obstaja tak sistem ?).
Ko ga vgrajuješ , je že fino če ga malo namažeš ,da se lepo uleže, kar s prstom in malo masti , vazelina, olja. Če je za vodni del, vzami malo vazelina( je nevtralen ) ali kar kuhinjsko olje, nekaj kar ni agresivno in bi mu škodilo.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 35 gostov