sem nov na forumu in se še nisem uspel predstaviti, čeprav vas že nekaj časa berem
Obnove smo se lotili letos septembra, ko smo jo dvignili iz vode, jo očistili, pregledali, podvodni del pobrusili, prebarvali in ji privoščili AV premaz. S tem smo jo spustili nazaj v vodo, obnova pa se tukaj ni končala. Potrebno je obnoviti tudi palubo (komplet, z okni in vso palubno opremo), notranjost in boke (ti pridejo na vrsto čez kakšno leto, ko jo ponovno dvignemo iz vode). Okna bom naročil nova original, palubo pobrusil in prebarval s PUR barvo, ostala palubna oprema bo zamenjena po potrebi, sicer očiščena, prebarvana in/ali spolirana. V dilemi sem samo še glede antiskid površin, ali uporabim umetni tik ali Kiwi barvo (oziroma kakšno njeno alternativo).
Kar pa se tiče notranjosti, trenutno je kabina razdeljena na dva dela, glavni del ter kabina, ki sta razdeljeni s predelno steno. Prepričan sem, da ima predelna stena tudi funkcijo podpore stropu, saj je najmočnejši del stene, obok, ravno pod mestom, kjer je jambor. Razmišljal sem, da bi predelno steno odstranil in namesto oboka, postavil inox stebriček, ki bi imel zgoraj v obe smeri (levo in desno od stebrička) dva droga, montirana direktno na strop, s čimer bi podprl tudi drugi del palube. S tem bi namreč optično povečal prostor in naredil lažji pristop do postelje (kabine, ki to ne bi vila več). Kaj menite o moji ideji? Bi se bilo potrebno o tem pogovoriti tudi s kakšnim navtičnim inženirjem?
Prilepil bom tudi sliko, da boste videli, kakšno je trenutno stanje s predelno steno, samo da malce pospravim v notranjosti
Lp, Gregor