menjava wc školje - Jabsco
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
menjava wc školje - Jabsco
Živjo, na barki mi je plastika na WC školjki popokala pri odtoku, kar pomeni, da se ob pumpanju vode v macerator delajo mehurčki in malenkost pušča.
Zanima me ali je to relativno enostavno menjati in ali mi lahko priporočite koga, ki se s tem ukvarja in bi zadevo lahko menjal na barki (barka se nahaja na Krku)? Kje dobiti nadomestno školjko enakega tipa, saj kolikor sem gledal po trgovinah imajo samo različne kose znamke Jabsco, ki pa ne pašejo, saj so novejšega tipa?
Hvala za mnenje.
Zanima me ali je to relativno enostavno menjati in ali mi lahko priporočite koga, ki se s tem ukvarja in bi zadevo lahko menjal na barki (barka se nahaja na Krku)? Kje dobiti nadomestno školjko enakega tipa, saj kolikor sem gledal po trgovinah imajo samo različne kose znamke Jabsco, ki pa ne pašejo, saj so novejšega tipa?
Hvala za mnenje.
Re: menjava wc školje - Jabsco
Pozdrvljen,
Sem imel podoben proble na mojem "novem" čolnu. Vgrajena šoljka je bila sicer drugega proizvajalca RM69, sem jo pa zamenjal v kompletu z novo Jabsco, skupaj s črpalko.
Komplet WC so imeli v akciji v Motomarinu v Trstu, če se še dobro spomnim cca 160€.
Zamenjva je pa simple.
LPZ
Sem imel podoben proble na mojem "novem" čolnu. Vgrajena šoljka je bila sicer drugega proizvajalca RM69, sem jo pa zamenjal v kompletu z novo Jabsco, skupaj s črpalko.
Komplet WC so imeli v akciji v Motomarinu v Trstu, če se še dobro spomnim cca 160€.
Zamenjva je pa simple.
LPZ
v motomarine dobis celo crpalko zamenjava enostavna
Kolikor gledam, ima Jabsco samo 1 model ročnega WC-ja, razlika je samo "soft close" pokrova. Predvideva, da nimam kaj falit če naročim tistega iz Motomarine. Ali mogoče vesta, če velja pri teh marine WC-jih kakšen standard in so cevi, nastavki, tesnila, vijaki vsi enaki in lahko vgradiš vsakega proizvajalca?
ktjt napisal/-a:Kolikor gledam, ima Jabsco samo 1 model ročnega WC-ja, razlika je samo "soft close" pokrova. Predvideva, da nimam kaj falit če naročim tistega iz Motomarine. Ali mogoče vesta, če velja pri teh marine WC-jih kakšen standard in so cevi, nastavki, tesnila, vijaki vsi enaki in lahko vgradiš vsakega proizvajalca?
Cevi za sesanje morske vode in iztok iz pumpe so standardne, luknje v podu sem pa moral zvrtati nove.
LPZ
Če maš 24v ti jaz prodam novo zapakirano električno johnson aquaT za 50% cene.
https://www.marineport.eu/en/TOILETS/JO ... -TOILET_2/
https://www.marineport.eu/en/TOILETS/JO ... -TOILET_2/
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Da ne odpiram nove teme. Na plovilu mi je crknila pumpa za izmet fekalnih vod. Je starejsega letnika in je seveda se membranska. Zanima me ali jo lahko zamenjam z maceratorjem! Ob tem se mi poraja vprasanje ali macerator ustvari podtlak na dovodu da potegne fekalije iz tanka. Ker odtocna cev mi pride z vrha v tank. Stara pumpa pa ima na obeh straneh cevi fi 40.ampak to ze lahko resim s kaksnim adaptorjem
Tist ror na vrhu je v notranjost potegnjen do podna po moje..
Ja v notranjosi je do podna rezervoarja. Samo se vedno rabim crpalko ki ima sesalni sistem. Da premaga visino rezervoarja
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov