Evo ...
Ker je prišel konec sezone, je prišel čas, ko bo treba nekaj stvari zamenjat ali popravit.
Kot je že napisano v naslovu, imam namen zamenjat "oblogo" v motornem prostoru. Trenutno imam nameščeno tisto "peno", stožašče oblike. Nameravam jo potrgat dol in stvar narest na novo.
In tukaj nastopi dilema. Ali naj namontiram nazaj enako/podobno zadevo - peno, ali naj obložim prostor z nekimi drugimi "ploščami". Nekje sem opazil, da je prostor obložen z nekimi (verjetno) izolacijskimi ploščami (na hitri izgleda kot neki stiropor ali pa poliuretan), prevlečene z nekakšno zaščitno "alu" folijo.
Sam se nagibam bolj k temu, da bi zadevo saniral z omenjenimi ploščami. Ali je ta zadeva uredu? Pa cenovno - glede na peno? Kje se sploh kupijo take plošče?
Hvala za odgovore, komentarje ...
obloga motornega prostora
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
obloga motornega prostora
še kakšen meter več ...
Živijo,
žal ne vem kateri material je najboljši in glede tega ne znam svetovati..
Lahko ti le posredujem kontakt, kjer sem pred leti zelo ugodno nabavil tisto "piramidasto peno" in verjetno ti bodo oni znali tudi kaj svetovati o materialih...
Plama - pur
Podgrad 17, 6244 Podgrad
Tel 05/ 714 91 00
Lp
žal ne vem kateri material je najboljši in glede tega ne znam svetovati..
Lahko ti le posredujem kontakt, kjer sem pred leti zelo ugodno nabavil tisto "piramidasto peno" in verjetno ti bodo oni znali tudi kaj svetovati o materialih...
Plama - pur
Podgrad 17, 6244 Podgrad
Tel 05/ 714 91 00
Lp
Moja izkušnja je, da je najcenejša varianta pot v Podgrad, Plama, kjer je ta stožčasta pena za simbolično ceno v primerjavi z drugimi proizvodi, ki jih ponujajo trgovci. Je pa verjetno kaj drugega boljše ampak tudi občutno dražje. Jaz imam to gor 2 leti, nalepljeno z neostikom in drži ko šus, izgled pa se tudi ni nič spremenil.
lpg
lpg
https://medisken.si
Malce off topic:
Gregor, tukaj bi pa zelo lepo pasala 2 motorja 4.3 GXi.
Drugače pa pena iz Plama pur bo čisto OK, je pa res, da so posebne izolacije precej boljše. Za izolacijo kakšnega traktorskega dizla na jadrnici ali počasnejši barki vam priporočam kar tisto pravo izolacijo, saj piramidasta pena duši predvsem višje frekvence, udarcev dizelske eksplozije pa skoraj nič.
LP
Gregor, tukaj bi pa zelo lepo pasala 2 motorja 4.3 GXi.
Drugače pa pena iz Plama pur bo čisto OK, je pa res, da so posebne izolacije precej boljše. Za izolacijo kakšnega traktorskega dizla na jadrnici ali počasnejši barki vam priporočam kar tisto pravo izolacijo, saj piramidasta pena duši predvsem višje frekvence, udarcev dizelske eksplozije pa skoraj nič.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov