Yamaha f100 2001 čok problem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

klemenck
Naddesetnik
Kraj: Postojna

Yamaha f100 2001 čok problem

OdgovorNapisal/-a klemenck » To Jun 15, 2021 16:54

Mam en majhen problem z vžigom in sicer ne da ne vžge, ampak ga moram 3-krat do 4- krat vžgat dokler se mal ne segreje in potem dela in vžiga kot puška. Nekdo mi je rekel, da ne dela solenoid, ker ko pritisnem ključ noter ne škljocne nč, je tiho. Ve kdo kako oziroma kje ima ta motor ta ventil oz. regulator.

lp
Klemen
UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

Re: Yamaha f100 2001 čok problem

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » Če Jun 17, 2021 21:56

klemenck napisal/-a:Mam en majhen problem z vžigom in sicer ne da ne vžge, ampak ga moram 3-krat do 4- krat vžgat dokler se mal ne segreje in potem dela in vžiga kot puška. Nekdo mi je rekel, da ne dela solenoid, ker ko pritisnem ključ noter ne škljocne nč, je tiho. Ve kdo kako oziroma kje ima ta motor ta ventil oz. regulator.

lp
Klemen

Gre za EFI ali karburatorski motor?
klemenck
Naddesetnik
Kraj: Postojna

Re: Yamaha f100 2001 čok problem

OdgovorNapisal/-a klemenck » Pe Jun 18, 2021 11:45

Ma frgazerje. Ma sm rešu... Je blo eno z drugim, pa sem klical Rožeja, so ful prijazni morm rečt, že zadnjič ko sem tam kupoval kose en hud servis mi je vse povedal itd.. Puščal je filter, ko sem napumpal pumpico je kr teklo na tesnilu. Pol smo to popravli in tačas sem ga klical in je rekel, da ima to avtomatski čok, da naj samo 3x napumpam gas in da nič ne škljocne in potem je res vžgalo b.p.

lp
Klemen

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta