Raymarine ST60 globinomer zbezljal
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Raymarine ST60 globinomer zbezljal
Kakšen teden nazaj se mi je prvič zgodilo, da je sredi morja kar naenkrat globinomer začel kazat med 3-4m globine...po karti pa 60+. Pulz na 200, obrnem krmilo...čez 10s pa spet "normalna" globina...Sem rekel mogoce kaksna jata rib al kaj takega. No v zadnjih 14ih dneh še dvakrat tako...do danes, ko se mu je cist odpelo. 10min kaže 3m na 60+realnih. Ko pride na 90+realnih kaže 1min prav, potem pa začne skakat med 90 in 1m...
Mogoče kdo ve, če lahko kaj sam naredim, da ga spravim v red...vsaj za 10 dni še... 
- 1stofficer
- Admiral
Re: Raymarine ST60 globinomer zbezljal
Masko gor in za zacetek spucat senzor...
Thx...to je edino kar sem se spomnil tud jaz...1stofficer napisal/-a:Masko gor in za zacetek spucat senzor...
Mojemu globinomeru (tudi Raymarine) se je podobno zmešalo v Tirenskem morju. Pri globini par sto metrov je začell kazati par metrov globine
Ko sem poklical Leona iz SYS, me je pomiril, da je to normalno pri večjih globinah.
Ne vem pa, če ni pri tebi drug problem.
Ko sem poklical Leona iz SYS, me je pomiril, da je to normalno pri večjih globinah.
Ne vem pa, če ni pri tebi drug problem.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
... to je normalno???H2O napisal/-a:...Ko sem poklical Leona iz SYS, me je pomiril, da je to normalno pri večjih globinah.
- Na odprtem lahko sonar zazna tudi predmete ali ribe v vodi, vendar je to pri globinomeru izjemno redko, ker ima vgrajen filter, ki zahteva vsaj nekaj pravilnih zaporednih meritev globine preden prikaže novo vrednost še posebej, ko je sprememba globine zelo velika.
- Težava je najverjetneje v sondi 90%, kajti na prehodu kabla v sondo lahko izgublja stik. Na motornih barkah je zaradi vibracij to še posebej znano. Zaradi tega se ne more globinomer Zamenjava sonde pomaga.
- izjemno redke pa so okvare na ST60 Tridata ali ST60 Depth. Če že pride do okvare pa je ta dva modela možno tudi uspešno popraviti. (H2O: vendar ne na obali
Vem, da se je globinomeru v globoki vodi zmešalo, ne spomnim se pa več dobro, ali je kazal napačno globino, ali je pa sploh ni več kazal. Uglavnem v bolj plitvem morju (če se ne motim, plitkejšem od par sto metrov) je težava čudežno izginila, tako kot mi je rekel Leon 
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Popolnoma logično vendar s tem problem ni odpravljen.
To je namreč prvi znak delne in počasi dokončne odpovedi sonde.
To je namreč prvi znak delne in počasi dokončne odpovedi sonde.
Sonda še zdaj normalno dela, kljub temu, da je od tega že pet let.
Nič, danes sem z roko sčistil sondo pod vodo...čeprav je bila čista. Povem ju3 kako se obnese...čeprav je butast občutek, če ne veš al zaupat opremi al ne...Nikola T. sondo imam pod podnico...jo lahko kaj odklopim, priklopim, sčistim kakšen konektor?
Evo. Danes je blo v treh urah plovbe vse bp. Sem včeraj samo z roko malo podrsal senzor...upam, da je to to.
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
S tem, ko je sonda čista je oddani in prejeti ping signal manj dušen. Nekaj pomaga... boš videl kako bo?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov