Evinrude 200etec
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Evinrude 200etec
Lp.Imam namen kupit čoln z motorjem evinrude 200 etec ,caa 300 ur ,letnik 20014,pa prosim za vaša mnenja tega motorja..lp
Re: Evinrude 200etec
Priklop na diagnostiko pred nakupom nujno, če kaže da so injektorji ok in da se ne motor ne čarunalnik nista pregrevala, pol merkat da je vedno dober bencin in bi moral bit dobr.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Hvala za info.lp
E-tec motorji znajo biti problematični. Vir težav je predvsem v injektorjih, ki so precizne elektromehanske naprave. Dokler imajo vsi injektorji na razpolago dovolj bencina, ki ni nikdar kakšne vode videl in imajo v obtočnem railu pravilne tlake je vse super. Ko injektor faše vodo lahko crkne ali pa se fini elementi znotraj njega poškodujejo in karakteristika injektorja se spremeni, vbrizg ni enakomeren,... in tak motor ne deluje kot bi moral. Občasno crkuje ko prestavljaš, kdaj občasno cukne,... Sicer lahko tako podoptimalno deluje precej časa in ko se situacija zaradi znanih vzrokov še slabša se vse skupaj konča s kakšno luknjo v batu, ojnico čez blok,...
Pri V-6 je problem to, da tudi če 1 cilnder ne deluje nič bo motor deloval. Relativno mirno bo šel tudi lerlauf. In v taki situaciji ga bo uporabnik brez občutka uničil do bolova. Pri manjših motorjih ko sta cilindra dva ali trije, je vsaka napaka na sistemu vbrizga dosti bolj zaznavna.
Poleg injektorjev je tudi pomembno, da elektronika ni pregreta, problem znajo biti kakšni zelo veliki akumulatorji, ki delajo velike praznilne cikle. Takrat pri polnjenju potegnejo velike tokove, ki ob oslabljenem hlajenju elektronike lahko povzročijo odpoved polnilnega sklopa. Elektronika je komplet vsa v enem modulu, ki je zaradi tega, ker je vse zalito z eno zelo težko odstranljivo maso praktično nemogoča za popravljat.
Sam imam I-3 e-teca in sem z njim super zadovoljen, vendar se zgoraj napisanega dobro zavedam, motor dobro poznam, vzdržujem in to je to. Zaenkrat mu v mojem segmentu moči od ostalih znamk po performansah nič blizu ne pride.
Malo je vse skupaj odvisno od letnika pa še česa. In to kar sem ti napisal je zelo realen oris situacije okrog e-teca.
Pred nakupom ti vsekakor toplo priporočam strokovnjaka da motor temeljito pregleda. Diagnostika na računalniku je nuja. Test na vodi je zelo zaželjen.
Veliko sreče.
Pri V-6 je problem to, da tudi če 1 cilnder ne deluje nič bo motor deloval. Relativno mirno bo šel tudi lerlauf. In v taki situaciji ga bo uporabnik brez občutka uničil do bolova. Pri manjših motorjih ko sta cilindra dva ali trije, je vsaka napaka na sistemu vbrizga dosti bolj zaznavna.
Poleg injektorjev je tudi pomembno, da elektronika ni pregreta, problem znajo biti kakšni zelo veliki akumulatorji, ki delajo velike praznilne cikle. Takrat pri polnjenju potegnejo velike tokove, ki ob oslabljenem hlajenju elektronike lahko povzročijo odpoved polnilnega sklopa. Elektronika je komplet vsa v enem modulu, ki je zaradi tega, ker je vse zalito z eno zelo težko odstranljivo maso praktično nemogoča za popravljat.
Sam imam I-3 e-teca in sem z njim super zadovoljen, vendar se zgoraj napisanega dobro zavedam, motor dobro poznam, vzdržujem in to je to. Zaenkrat mu v mojem segmentu moči od ostalih znamk po performansah nič blizu ne pride.
Malo je vse skupaj odvisno od letnika pa še česa. In to kar sem ti napisal je zelo realen oris situacije okrog e-teca.
Pred nakupom ti vsekakor toplo priporočam strokovnjaka da motor temeljito pregleda. Diagnostika na računalniku je nuja. Test na vodi je zelo zaželjen.
Veliko sreče.
Xilinx Vivado HLx trainee
No, da se se jaz oglasim, ker tukaj je tema o mojem plovilu. Pred sezono je Jurca priklopil motor na tester, zmeril injektorje itd. Vse deluje 100%. To sezono sem naredil cca 70 ur, ter uporabljal original Evinrude olje za mesanico. Prede kot singerica, da o twm kako gre sploh ne govorim. Skratka glede na performance, porabo, zanesljivost nobenih pripomb.
Super da je tako. Nisem mislil ničesar slabega in v kolikor je tak motor v pravih rokah, je to super zadeva. Vsaj meni je.
Zato je pa treba imet Optimaxa V6. Nič ne šraufaš, malo tankaš in veliko pluješ... 
Mal še počak... Verjemi da je veselica. Brez šraufanja in obilnega vzdrževanja tudi opti ne gre. Veliko užitkov pri plovbi!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov