Menjava semeringov na nogi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Metričen vijak v tak navoj ne gre niti slučajno, razlike so najprej v premerih, še huje pa je, ker so razlike v vijakih.
Takih navojev ti tudi ne bo izdelal kar vsak strugar, saj univerzalna stružnica nima v menjalniku vseh korakov. Možno je, če ima strugar navojno čeljust točno za tak navoj ali pa navojni sveder za matice... No ni pa problema zadevo izdelati na CNC stružnici. Tam je možno vse, saj računalnik k sreči nima pojma ali je korak 1,75 mm ali pa 1,873 mm. Njemu je čisto vseeno.
V železninah po Evropi tudi ne moreš kupiti takih vijakov, tako da smo z ameriškimi motorji malce v "riti" glede tega. Original je običajno najcenejša izbira, pa čeprav je preklemano drago, pa še počakat je treba kakšen teden, da dobiš... Žal.
LP
Takih navojev ti tudi ne bo izdelal kar vsak strugar, saj univerzalna stružnica nima v menjalniku vseh korakov. Možno je, če ima strugar navojno čeljust točno za tak navoj ali pa navojni sveder za matice... No ni pa problema zadevo izdelati na CNC stružnici. Tam je možno vse, saj računalnik k sreči nima pojma ali je korak 1,75 mm ali pa 1,873 mm. Njemu je čisto vseeno.
V železninah po Evropi tudi ne moreš kupiti takih vijakov, tako da smo z ameriškimi motorji malce v "riti" glede tega. Original je običajno najcenejša izbira, pa čeprav je preklemano drago, pa še počakat je treba kakšen teden, da dobiš... Žal.
LP
http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Thread_Standard
To je navoj UNC četrt cole z 20 navoji na colo. (naj me kakšen strojnik popravi, če se motim)
Povprašaj še za navojno čeljust, če jo kje prodajajo, mogoče tu:
http://www.bts-company.com/podjetje.php?lang=si
To je navoj UNC četrt cole z 20 navoji na colo. (naj me kakšen strojnik popravi, če se motim)
Povprašaj še za navojno čeljust, če jo kje prodajajo, mogoče tu:
http://www.bts-company.com/podjetje.php?lang=si
motorni
Sem demontiral propeler in pregledal kje bi lahko kaj puščalo. Ugotovil sem, da je čisto na koncu pri steni menjalnika precej masti, sem šel čistiti in zgleda kot mast, ki uporabljamo za nautiko.
Zdaj sem očistil. Kaj je možnoda se je to nabralo zaradi namaščenja ob menjavi impelerja (vijakov in podobno) in se opravil depozit na tem mestu ali tako zgleda olje menjalnika ko je v stiku z vodo.
Ta snov ni niti malo redka je kot želatina - mast.
Olje sem menjal pred enim mesecem in ni zgledalo mešano z vodo.
Kakšne ideje preden se lotim demontaže semeringov
Zdaj sem očistil. Kaj je možnoda se je to nabralo zaradi namaščenja ob menjavi impelerja (vijakov in podobno) in se opravil depozit na tem mestu ali tako zgleda olje menjalnika ko je v stiku z vodo.
Ta snov ni niti malo redka je kot želatina - mast.
Olje sem menjal pred enim mesecem in ni zgledalo mešano z vodo.
Kakšne ideje preden se lotim demontaže semeringov
Če je bilo olje v redu, potem ne razdiraj, verjetno ti je kapljalo zaradi konzerviranja motorja, aja, motor je 2T, tu pa pride v izpuh tudi nekaj nezgorelega olja, ki se potem cedi ven.
Tista bela mast pa je najbrž od osi propelerja, dobro jo namaži, preden ga priviješ nazaj.
Potem pa v vodo in po gasu
Tista bela mast pa je najbrž od osi propelerja, dobro jo namaži, preden ga priviješ nazaj.
Potem pa v vodo in po gasu
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov