Montaža črnega tanka na malo plovilo

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

Re: Montaža črnega tanka na malo plovilo

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Avg 08, 2022 07:44

Moj macerator požre tudi večje količine WC papirja in odplak - smo res zadovoljni. Je pa res da sem kar nekaj časa raziskoval zadeve, da sem se na koncu odločil za ta model (SANIMARIN 31), ki je učinkovit in dovolj tih (macerator + sesanje). Najglasnejša je še vodna črpalka.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Po Avg 08, 2022 09:13

Nisem čisto na tekočem kako je glede črnega tanka zakonsko pri nas. Ali je že obvezen , za barke registrirane v SLO.

Nekje v ozadju imam info, da pri nas še ni obvezen na hrvaškem pa že od leta 2021.

Se opravičujem ker smetim z vprašanjem, pa vendar se mi zdi tukaj najbolj v kontekstu.

Kaj lahko pričakujem , če grem na hrvaško brez črnega tanka, barko imam pa registrirano pri nas ?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Avg 08, 2022 18:13

motorni napisal/-a:Moj ne. Daš zraven wc malo kantico za smeti in vrečko noter.

Ma to je men čist nesprejemljivo.. Dejansko raj pol brez kot da je vreča s posranim papirjem poleg. :)

Lure napisal/-a:Moj macerator požre tudi večje količine WC papirja in odplak - smo res zadovoljni. Je pa res da sem kar nekaj časa raziskoval zadeve, da sem se na koncu odločil za ta model (SANIMARIN 31), ki je učinkovit in dovolj tih (macerator + sesanje). Najglasnejša je še vodna črpalka.

Hvala bom preveril, nekaj me matra da bi skret montiral na gliserček ampak če ga bom, bom sešvasal rosfraj črni tank v obliki pod kotom ležečega lijaka, tak da nič ne ostane notri in za max 3x recimo srat it. Pol pa paznenje v morje nekje na odprtem oziroma čimhitrejša evakuacija ker drek sam po seb z morsko vodo ni nič hudega ekološko gledano, če se tensta not v enem rezervarju pa menda postane škodljiv.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Po Avg 08, 2022 18:22

RF ne bo ok. Baje na varih zgnije.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov