Pozdravljeni
Dolgo sem iskal zimsko cerdo,tako malo bolj profi..en predračun je bil lepši..beri večji od drugega..
Brskam po netu in zasledim podjetje VALBA iz Ljubljane..delajo ponjave ,cerade,zimske vrtove..No ,pokličem,oglasi se prijazen g Boštjan,povem kaj želim,poda še on kak predlog in predračun..cenejši od ostalih kr konkretno,cerada narejena,danes prevzeta..sem zelo zadovoljen.Malo sem ga vprašal če dela tudi za navtiko,kar je potrdil in sicer inoks za biminije,pa tudi vse ostalo,od zimskih do letnih cerad ...
Sem res zadovoljen in sem zato tudi tole napisal.Sam nimam nič od tega ,razen dober občutek,da sem mogoče komu od vas pomagal najti mojstra, ki ga je težko najti,sploh za normalni denar.Tudi sam ima čoln,tako da ve kako narediti navtične stvari..
LP Iztok
Še njegov tel,da ne iščete 041 663 922
Cerade za plovila in biminiji
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Re: Cerade za plovila in biminiji
polanc napisal/-a:...cerada narejena,danes prevzeta...
Kokr sklepam iz ostalih prispevkov, gre za okoli 11m dolgo jadrnico. A se da videt kaka slika, pa cena?
Navigare vivere est.
To bi tudi mene zanimalo ja. Rad bi komplet prekrivalo za zimo za 6m škaf ampak sem dobil take predračune kot da imam cerado in kupujem čoln.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Napisal sem št tel.Pokliči,povej da je Iztok na forumu objavil in se boste zmenili..lp
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Podobno kot Polanc, sem tudi sam hotel met carado za celo jadrnico, samo me je blo preveč strah cene. Ker ocenjujem, da je treba najprej it z mojstrom na barko, vzet kroj, pol pa že na tričetrt izdelano mogoče še enkrat probat, pa še enkrat malo popravit.
Naneslo je, da sem zastonj dobil kakih 20m2 platna, takega za kamionske carade, gramažo težko ocenim, mogoče 600-800g/m2. S tem se da prekrit v glavnem kokpit pa še malo čez. Iz polivinila sem izdelal kroj, platno pa sem potem izrezal po kroju. Vse robove sem prepognil za približno 5cm ter jih z vročim fenom zalepil, ravno tako še druge prekrivne robove. V trgovini Lotas (Lj) sem dobil rinčice, od Marine si sposodil stiskalnico, pa vgradil kakih 20 rinčic po robovih. Po vzdolžni simetrali kokpita sem položil eno leseno palico, da nastane dvokapnica.
Preden sem dobil platno zastonj, mi je Velma dala predračun za 20m2 650g/m2 platna za cca 160 Eur. Mogoče bo tole komu kaj koristilo.

Naneslo je, da sem zastonj dobil kakih 20m2 platna, takega za kamionske carade, gramažo težko ocenim, mogoče 600-800g/m2. S tem se da prekrit v glavnem kokpit pa še malo čez. Iz polivinila sem izdelal kroj, platno pa sem potem izrezal po kroju. Vse robove sem prepognil za približno 5cm ter jih z vročim fenom zalepil, ravno tako še druge prekrivne robove. V trgovini Lotas (Lj) sem dobil rinčice, od Marine si sposodil stiskalnico, pa vgradil kakih 20 rinčic po robovih. Po vzdolžni simetrali kokpita sem položil eno leseno palico, da nastane dvokapnica.
Preden sem dobil platno zastonj, mi je Velma dala predračun za 20m2 650g/m2 platna za cca 160 Eur. Mogoče bo tole komu kaj koristilo.

Navigare vivere est.
Tudi jaz sem razmišljal o kaki rešitvi po meri, pa sem se lani odločil da probam prej tule: https://oceansouth.com/
Zaenkrat OK, če res zdrži cca 7 let bo več kot dovolj
Ni ravno za jadrnice, imajo pa za nekaj čolnov že pripravljene cerade po meri, za ostalo pa "univerzalne" - po obliki (open, t-top, cruiser, rib, ...)
Takole zgleda:

Zaenkrat OK, če res zdrži cca 7 let bo več kot dovolj
Ni ravno za jadrnice, imajo pa za nekaj čolnov že pripravljene cerade po meri, za ostalo pa "univerzalne" - po obliki (open, t-top, cruiser, rib, ...)
Takole zgleda:

Tele oceansouth gurtne probi čez pol leta na roke strgat. Moje so se trgale kot papir, pa ni blo vse skupaj nič na soncu. Zgleda pa dobro tale tvoja.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Jaz sem imel eno sezono jadnrico prekrito podobno kot Modro morje na prvih dveh slikah, pa sem spomladi potem opazil, da se je pojavila plesen na stropu v spanici in kopalnici zadaj. Ne bi dajal več cerad, razen, če je izvedba na način, da je zares dobro urejeno zračenje.
Moja je zimska cerada za bazen,ne za jadrnico,delajo pa tudi za navtiko,zato sem vam to napisal
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov