Larson All American 5000
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Larson All American 5000
Zgleda fajn.
Še kak kot?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- SebastjanM
- Admiral
Opa, lepotec. Čestitke. 
- SebastjanM
- Admiral
Evo ga Larsona na mornarju.
Za morjeplovce na voljo tudi izbira, lahko dam 80 konjsko mašino, potem ga dam za 9k. Če mu pa namenite suho garažo pa 8,5
Ostalo je pa tako napisano v temi več kot na oglasu!
https://www.mornar.net/Show/boat_media.asp?ID=367637
Za morjeplovce na voljo tudi izbira, lahko dam 80 konjsko mašino, potem ga dam za 9k. Če mu pa namenite suho garažo pa 8,5
Ostalo je pa tako napisano v temi več kot na oglasu!
https://www.mornar.net/Show/boat_media.asp?ID=367637
Vidim, da ti Ferdo daje čoln v vodo ... si letos tudi bil tam, ker sem prejšnji mesec bil s kolesom doli, pa sem opazil, da je uprava korigirala cene, ki so nizke ... kako Ferdo zdaj računa, ali je tisto zgolj naknada + ferdova tarifa ?
Jaz sicer ne dajem več čolna tam v vodo, ker sem se preselil v PIrovac, me pa zanima, ker kolega išče varianto.
Jaz sicer ne dajem več čolna tam v vodo, ker sem se preselil v PIrovac, me pa zanima, ker kolega išče varianto.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
- SebastjanM
- Admiral
Letos je blo dvigalo julija 80€.
So pa to postali postopki. Najprej moraš marinkota dobit in z njim poračunat, pol Ferdota čakaš da se od nekje prikaže, vmes nimaš kje parkirat kompozicije, pol ko pa sploviš pa marinko reče da nezna gdje da vežemo..
Itak pol vežeš pred app, ampak mora un prej svoje uveljavlat!
Od osmih zjutri pa do enih popoldne sm čakal na soncu letos, da je šlo v vodo. Ker baje tam sila radi kazni pišejo, pa nisem pustil čolna samega za cesto.
So pa to postali postopki. Najprej moraš marinkota dobit in z njim poračunat, pol Ferdota čakaš da se od nekje prikaže, vmes nimaš kje parkirat kompozicije, pol ko pa sploviš pa marinko reče da nezna gdje da vežemo..
Od osmih zjutri pa do enih popoldne sm čakal na soncu letos, da je šlo v vodo. Ker baje tam sila radi kazni pišejo, pa nisem pustil čolna samega za cesto.
SebastjanM napisal/-a:Letos je blo dvigalo julija 80€.
Sem si kar mislil, jaz sem lani zgubil voljo v Jezerah, pa drugače je Ferdo super fant, samo na koncu se mu večkrat ni dalo, toliko da ga nisem včasih prosil, da da čoln v vodo ... jaz sem imel čoln čez zimo pri Mladenu Rasti, potem sem moral vedno klicati Ferda, da mi je z malim viličarjem potegnil čoln ven, ker je suha marina v hrib in nisem mogel z avtom, sodu je izbil dno še lanski incident z zlomljenim steklom, kjer sem imel 3600 eur škode ... zdaj sem pred Pirovcem v hangarju, odkoder lahko peljem čoln sam brez problemov do Pirovca in ga dam tam v vodo. Upam, da tam ne bojo zakomplicirali v podobnem smislu ... načeloma je pa pirovški zaliv tako zaprt, da ga ponavadi za dan, dva pustim kar na sidru , ko sem v prikolici
Jaz sem ga v jezerih kar s prikole spustil in potegnil gor, ni sile, je super rampa. Za gor mi je ferdo vitel vrtel. 
AEgir napisal/-a:Jaz sem ga v jezerih kar s prikole spustil in potegnil gor, ni sile, je super rampa. Za gor mi je ferdo vitel vrtel.
3300 eur sem dal za prikolico, verjemi, da je ne potopim v vodo ... samo dvigalo
Jaz jo z veseljem sploh feltne in bremze. 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Če je rampa dost strma in voda globoka se platišče prikolce mogoče mal zmoči in zadnji valjček. Če bo od tega crknila pa naj. Ni vredna da jo čuvaš u tem primeru. Če delaš premik po soljeni cesti so sledi dost hujše če je ne opereš po vožnji (preverjeno). Razumem pa če ni prave rampe v bližini in je čoln 5m+. Sem na Viru gledal nemca ki je sam dal ven za hec cca 8-9m hišo regal in je naredil s tako lahkoto kot bi mel 5m. Bmw x5 je pa tudi speljal brez pomisleka.
Marcel_Mastnak napisal/-a:Če je rampa dost strma in voda globoka se platišče prikolce mogoče mal zmoči in zadnji valjček. Če bo od tega crknila pa naj. Ni vredna da jo čuvaš u tem primeru. Če delaš premik po soljeni cesti so sledi dost hujše če je ne opereš po vožnji (preverjeno). Razumem pa če ni prave rampe v bližini in je čoln 5m+. Sem na Viru gledal nemca ki je sam dal ven za hec cca 8-9m hišo regal in je naredil s tako lahkoto kot bi mel 5m. Bmw x5 je pa tudi speljal brez pomisleka.
Skoraj ne verjamem, da je v Jezerah možno dati 6 metrski čoln brez potopljenih koles v vodo s prikolice ... morda ona nihajna, s tako je en Italijan je dajal tam noter dobrih 5,5 m čoln, pa je bil na knap s kolesi. Ker rampa je vse drugo, samo strma in voda globoka ne ... čoln sem z dvigalom tam dal noter in ven 30 x in kot pravim, ne verjamem ... da pa vozim 2 toni na prikolici, ki jo dajem v slano vodo, 8x v sezoni skoraj 450 km v eno smer, ni šans
Men pa to ni sile. Pakne za 40€ pač menjam na par let (4) in zajle sem zamenjal v 5 letih in to je to. (Menjal sem jih dejansko 2x ampak drugič ker sem prvič sam zajebal vzmeti in ni bil problem v zajlah.) Prikolca pocinkana nebo kar zgnila pa itak jo po potopu s sladko vodo splahnem tako da niti enkrat nisem dvigala rabil pa sem ga spuščal in dvigoval sam vsaj enkrat ali dvakrat na leto. Če prkolca ne more v vodo pol je to bl pejnovrt vse skupaj.
V jezerih sem tako spust kot dvig speljal sam edino pri dvigu je marinero pametoval gor s pomola ta mojster dvigala mi je pa vrtel vitel ko sem jaz redal čoln. Sicer super če je pomoč samo speljal bi tudi 100% sam lahko ker ne maram odvisnosti od nikogar. Naštudiral sem tudi kako čoln ven potegnt brez da bi se zmočil ker decembra ko sem ga lani ven vlekel, je bila voda rahlo hladna.
V jezerih sem tako spust kot dvig speljal sam edino pri dvigu je marinero pametoval gor s pomola ta mojster dvigala mi je pa vrtel vitel ko sem jaz redal čoln. Sicer super če je pomoč samo speljal bi tudi 100% sam lahko ker ne maram odvisnosti od nikogar. Naštudiral sem tudi kako čoln ven potegnt brez da bi se zmočil ker decembra ko sem ga lani ven vlekel, je bila voda rahlo hladna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov