Čiščenje rezervoarja za nafto
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
se bom še jaz uštulil zraven
Na gumenjaku imam ločevalec vode od bencina, se pravi iz rezervarja gre cev v separator in nato naprej v motor, in sedaj me zanima ali je potrebno tale ločevalec kaj čistit te vode?Al kje ostane vode ki se loči od nje?
Mam neki tazga:
http://www.lotos-marin.com/nohtek.php?s=4121512.jpg&v=600
Na gumenjaku imam ločevalec vode od bencina, se pravi iz rezervarja gre cev v separator in nato naprej v motor, in sedaj me zanima ali je potrebno tale ločevalec kaj čistit te vode?Al kje ostane vode ki se loči od nje?
Mam neki tazga:
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Ja to je klasični separator za gorivo. Vendar je nepraktičen, ker ni prozoren in ne veš kaj se dogaja v njemu. Tak separatorr kot imaš ti enostavno odvijačiš in iz njega izliješ gorivo, saj ga ne vržeš stran veliko, tzaradi velikosti posode. Potem zadevo pričvrstiš nazaj in si bolj miren. Po navadi je v zgornjem delu posode še filter, katerega potegneš ven in pregledaš oz. po potrebi zamenjaš. Če ti vse normalno dela se opravi pregled zaradi varnosti 1x na leto.
LP

LP
blze napisal/-a:se bom še jaz uštulil zraven![]()
Mam neki tazga:
Tak kot je tvoj se menjavajo.
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Kdaj se čistijo rezervoarji? To pa je zelo specifično vprašanje. Po navadi se čistijo ko se za to pokaže potreba in ko je potrebno separatorje čistiti prepogosto. Da se tega rešiš, pač očistiš rezervoar.
Da pa bi kar tako 1x letno čistil rezervoar, tega še nisem slišal. Na kakšni manjši barki že, na barki ki ima rezervoar 500 ali več litrov ali pa še dva rezervoarja,.... tega pa ne.
LP

Da pa bi kar tako 1x letno čistil rezervoar, tega še nisem slišal. Na kakšni manjši barki že, na barki ki ima rezervoar 500 ali več litrov ali pa še dva rezervoarja,.... tega pa ne.
LP
Novinec kaj pa naj bi bil vzrok trokiranja motorjev ?
Sicer se mi je to pojavljalo zadnjič, ko sem plul 13 ur skupaj, brez prestanka z 2400 obrati, desni motor je izgubil obrate, potrokiral, in jih nato spet dobil nazaj, in spet je bilo recimo pol ure mir, potem pa ponovitev zgodbe, to se mi je zgodilo enih 6x, na koncu pa mi je potrokiral 2x tudi levi motor, ko sem vse skupaj spustil na 2200 obratov, pa je bil mir !
No morje je bilo res kar precej hudo, pa sem mislil, da morda dviguje kake smeti...
Žal sem v dizlih nov, in nimam pojma,sta pa navadna klasična 6 cylindrca.
Sicer se mi je to pojavljalo zadnjič, ko sem plul 13 ur skupaj, brez prestanka z 2400 obrati, desni motor je izgubil obrate, potrokiral, in jih nato spet dobil nazaj, in spet je bilo recimo pol ure mir, potem pa ponovitev zgodbe, to se mi je zgodilo enih 6x, na koncu pa mi je potrokiral 2x tudi levi motor, ko sem vse skupaj spustil na 2200 obratov, pa je bil mir !
No morje je bilo res kar precej hudo, pa sem mislil, da morda dviguje kake smeti...
Žal sem v dizlih nov, in nimam pojma,sta pa navadna klasična 6 cylindrca.
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Tex glede na vožnjo 13 ur skupaj pa lahko rečem, da je prej voda od kakšnega kondenza kot pa so to smeti.
Nisem strokovnjak na tem področju, kaj več o tem bi ti lahko rekel kdo drug, ki se spozna na direktne mehanične zadeve.
Jaz sem imel od smeti do vode v tankih in pišem iz svojih izkušenj, saj sem na tej temi zaslužil doktorat in bi lahko napisal knjigo.
LP

Nisem strokovnjak na tem področju, kaj več o tem bi ti lahko rekel kdo drug, ki se spozna na direktne mehanične zadeve.
Jaz sem imel od smeti do vode v tankih in pišem iz svojih izkušenj, saj sem na tej temi zaslužil doktorat in bi lahko napisal knjigo.
LP
dinksi napisal/-a:blze napisal/-a:se bom še jaz uštulil zraven![]()
Mam neki tazga:
Tak kot je tvoj se menjavajo.
na kolk časa pa se jih potem menja?
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Re: Čiščenje rezervoarja za nafto
Ali ima kdo kakšno idejo kako očistiti notranjost rezervoarja v kolikor nima čistilne odprtine ima pa odprtino premera 5 cm, kjer je sonda za višino goriva, katero lahko odstranim, da dobim luknjo za vhod v notranjost.. V rezervoarju imam očitno alge in bi želel "našprical" notranjost rezervoarja po stenah, stropu in dnu s posebno tekočino za čiščenje alg in potem izprati. Ena od idej je, da bi uporabil "podgano" od visokotlačnega čistilca. Nekako moram priti notri z neko cevko, ki bo razpršila tekočino za čiščenje po celotnem rezervoarju. Za izpraznit ni problem, to lahko naredim s pumpo.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Da ti ne bo ta tekocina v Karherju pumpe unicla, preveri, na kaj vse ta cudezni zvar deluje.
jaz bi raje razkiral uno plastično škropilnico fajn napumpaš in pol cevko v rezervar in fajn spiraš če se da še z kako krtačo mehko pol noter podrsaš.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
CAR napisal/-a:Ali ima kdo kakšno idejo kako očistiti notranjost rezervoarja v kolikor nima čistilne odprtine ima pa odprtino premera 5 cm, kjer je sonda za višino goriva, katero lahko odstranim, da dobim luknjo za vhod v notranjost.. V rezervoarju imam očitno alge in bi želel "našprical" notranjost rezervoarja po stenah, stropu in dnu s posebno tekočino za čiščenje alg in potem izprati. Ena od idej je, da bi uporabil "podgano" od visokotlačnega čistilca. Nekako moram priti notri z neko cevko, ki bo razpršila tekočino za čiščenje po celotnem rezervoarju. Za izpraznit ni problem, to lahko naredim s pumpo.
A je rezervoar fiksen v čolnu?
Ko sem jaz to delal sem moj INOX rezervoar pripeljal domov. Vanj sem nalil vročo vodo ( krop) in čistilo. Vse skupaj preguncal in nekajkrat ponovil. Vmes sem večkrat spral z vodo in kercherjem, da je bilo kot novo. Vse to sem delal skozi odprtino za senzor.
Če rabiš čistilo javi
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Rezervoar je skoraj da fiksen, glede na to, kaj vse bi moral razdreti, da ga dobim ven. Vse to lahko naredim v marini pozimi s pumpo, samo problem je z odpadno tekočino, kam jo dati, prav tako je problem kako priti do celotne notranjosti. Rezervoar je 250 L in je največja odprtina, odprtina za senzor. Ne razumem projektantov, da ne predvidijo čistilnega kosa.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov