Po ponovnem tankanju pol rezervoarja (60-70litrov) v marini Jezera se je po cca. 6-7 urah vožnje zopet prižgal alarm za vodo v gorivu. Tokrat iz zunanjega separatorja ni prišlo nič vode ven le spraznil sem jo na notranjem, kjer je senzor javil, da je šalčka polna. Po alarmiranju je čoln šel ven iz vode in motor razen spiranja ni več bil prižigan.
Na suhem sem pogledal zunanji separator vode in je bila šalčka polna mešanice vode/goriva (glej sliko). Je možno, da je separator fuč? Kakšna je možnost, da je nastala kakšna škoda na motorju zaradi tega (max 1-1,5h vožnje ob alarmu) in ali je nujno pregledati šobe? Predvidevam, da je nujno tudi, da spraznim rezervoar in ga očistim saj je zgleda kontaminacija prevelika. Ni mi tudi jasno ne, od kod toliko vode v gorivu. Nekaj možnosti dajem temu, da lahko pride skozi čep in odušnik od goriva saj, ko greš moker na čoln iz morja, greš direktno čez ta dva... ampak to pomeni tudi, da bi ob dežju bil rezervoar poln vode, kar pa dvomim.
Pozna kdo kakšnega serviserja za Suzukije v Pirovcu, Vodicah, na Murterju oz. nekje v okolici, ki bi naredil servis na motorju na dry docku v Pirovcu?