yamaha 40 1979

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jun 23, 2015 13:41

Na uplinjaču imaš dva vijaka za nastavitev. Enega za zrak, drugega pa za obrate. Prvo nastavi zrak in sicer na 2 cela obrata z odstopanjem četrt obrata +-. Nato pa nastavi še obrate od 800 do 900 v prostem teku. Drugega pa nimaš kaj narediti.
ELAN666
Kontraadmiral

ss

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » To Jun 23, 2015 13:44

ok ker sem že malo sumil da mi ni kak "cigo" sunil kake vijake za nastavitev hehehehehe

hvala Daki
camac.
Poddesetnik

Re: yamaha 40 1979

OdgovorNapisal/-a camac. » To Sep 24, 2024 12:40

Pozdravljeni.
Ce se kdo bere oz odgovarja na to temo me zanima sledece.
Imam yamaho 50 hp, 2 takt hedo,autolube
Motor je laufal u nulo, potem sem menjal plovec in dizo ter iglo plovca za kitajsko sranje in ob testu je motor zadusilo ob polnem
Gasu. Ko sem vgradil stare dize in plovc pa sedaj trokira v prostem teku in pod polnim gasom leti ko sneta sekira :)
Vi trije frgazerji so bili ocisceni z break cleanrjem, zicnimi krtacami, spihani.
Kje tici problem?
Danes se menjam kitajsko pumpo nazaj za original in pa filter goriva prav tako.
Ce je komu kaj jasno, kaj bi lahko bilo prosim za pomoc. Aja, pa poskusal sem tudi s premikom cdi pa ni razlike
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: yamaha 40 1979

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Sep 26, 2024 13:53

Fergazerje se ne čisti niti z žično krtačo niti z brake cleanerjem. Če je treba očistit usedlino iz šalčke se jo odmoči z carb cleanerjem in postrga s priročnim orodjem ki ne poškoduje ničesar. Odvisno od fergazerja. Dize pravtako. Pri plovcu pa je treba vedno preverit če je nivo praviln. Tudi kitajske igle in plovci v večini delujejo vredu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov