Kaj je tole - kaplja voda
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Kaj je tole - kaplja voda
Ampak 1stofficerju kaplja in curlja pri oddušniku. Zakaj? Samo zaradi obrabe dihtunge?
apnenec,kaka raza od kakega čiščenja,izgubljena prožnost in elastičnost tesnila,preveč zategnjen pokrovček oz matica..mal zategnjena oblika pol tesnila..
Novga,drazga,kvalitetnega not in fertik priča ni druge.Kaj pa je to 2 šteke cigret ne kupš pa je že nov na barki..hehe
Pa še neki.A ga rabi?? A je motor montiran na ali pod vodno linijo??Jaz ga nimam na moji sedanji barki,niti ga nisem imel na prejšnji.Je pa nuja pri barki od mojga sina,kjer smo imeli težavo ko ga ni bilo..manjša kovinska barka..
Novga,drazga,kvalitetnega not in fertik priča ni druge.Kaj pa je to 2 šteke cigret ne kupš pa je že nov na barki..hehe
Pa še neki.A ga rabi?? A je motor montiran na ali pod vodno linijo??Jaz ga nimam na moji sedanji barki,niti ga nisem imel na prejšnji.Je pa nuja pri barki od mojga sina,kjer smo imeli težavo ko ga ni bilo..manjša kovinska barka..
A ni bolš, da daš vodni filter https://www.osculati.com/hr/11176/filtri-za-vodu-motora nad nivo vode? Filter ima večjo površino, ter volumen od cevi, cev do pete je precej debela in sčasoma vedno steče voda ven. Jaz opažam, da je poln vode največ kake dva dni.
- 1stofficer
- Admiral
Motor je pod nivojem vode. Z nadomestnimi resitvami se nam ukvarjal, nimam zagotovila, da bo delovalo. Najprej bom spucal cepek, jih za rezervo narocil nekaj na Aliexpress in ce ne bo OK zamenjam cel del, tak kot bi moral bit.
Vodni filter nima nobene veze s tem sistemom!
Če se vodni filter izprazni, nekje dobi zrak. Kar tako se ne more izpraznit.
- 1stofficer
- Admiral
Scistil sem cepek, predvsem odprtino in ga malo naoljil z zunanje strani, da bi bolje tesnil. Zaenkrat voda ne kaplja vec.
Bavarko napisal/-a:Vodni filter nima nobene veze s tem sistemom!
Ne vem kako je to drugače, pri meni to ni zaprt krog voda-filter-impeler-voda.
Iz opete gre v filter, nato pa prek impelerja v izpuhe, ki so nad vodno gladino. Ker noben impeler ne tesni se preko izpuhov sistem izprazni.
Spregledal sem, da imate navadno pick up in izpust pod vodo in v tem primeru se filter res ne izprazni. Pardon.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Tale oddušnik... meni pušča že leta.
Problem je delno rešen enostavno (samo ne smeš pozabit izpraznit na kakšnih 14 dni do mesec) - nataknjena cevka 30 cm in speljana v 1,5 litrsko plastenko od vode... ki stoji v boksu, pokonci jo drži pa rezervno sidro/vrv - oz gumica za rezervo.
Tako točno vidim koliko vode spusti.
Problem je delno rešen enostavno (samo ne smeš pozabit izpraznit na kakšnih 14 dni do mesec) - nataknjena cevka 30 cm in speljana v 1,5 litrsko plastenko od vode... ki stoji v boksu, pokonci jo drži pa rezervno sidro/vrv - oz gumica za rezervo.
Tako točno vidim koliko vode spusti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov