Popravilo ali menjava motorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

Re: Popravilo ali menjava motorja

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Če Nov 28, 2024 23:02

En zelo cenjen član foruma je enkrat napisal, da ni treba vedno komplicirat in da se to dobi v vsaki boljši trgovini z vodovodnim materialom. No jaz namreč nisem dobil. Sem pa dobil v navtični trgovini nek približek, ki pa ni popolnoma enak. Cena enega tesnila je bila 5e. Pa ni problem dat par evrov, samo ne da se mi za eno dihtungo vozit 50km v eno smer.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Pe Nov 29, 2024 10:17

Dodaj par € in ti pošljejo. :wink:

Nekateri amerikanski motorji so imeli tudi aluminjasta tesnila. Jaz bi vsekakor dal original.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Dec 16, 2024 15:06

matjaz007 napisal/-a:En zelo cenjen član foruma je enkrat napisal, da ni treba vedno komplicirat

Vprašaj ga kdo odpre tošel, ko gre eksperimentiranje pošrek.

Vožnja 50km v eno smer za kos, ki stane 5€ je del navtičnih radosti. Uživaj v tem, navtika je privilegij.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Dec 17, 2024 10:29

Jaz sem si letos konec oktobra naredil servis na 140 ks Suzukiju, letnik 2022, kar v hangarju pri Pirovcu, zaradi časovne stiske, beri brzine, sem pa doma v eni škatli z orodjem pozabil dihtungo za izpust olja ... ker je motor praktično nov, sem v vsakem primeru hotel dati novo originalno. Iskal sem najprej v Pirovcu, potem skočil do Pakoštan, potem se je začelo na Murterju in Tisnem, na koncu Šibenik in to kurčevo originalno dihtungo sem dobil v Brodarici. Seveda so mi vsi mehaniki doli rekli, kaj kompliciram, naj dam staro nazaj ali pa približek, ne, na koncu sem se vozil 5 ur in naredil dobrih 150 km zaradi neke kurčeve dihtunge, ki stane točno 1,40 eur. Ampak nočem, da mi pol v kakem lepem zalivu okoli motorja nastane oljna mavrica :? Zdaj sem si naročil še dodatnih 5 originalnih, da jih imam v vsaki škatli z orodjem po nekaj. :lol: :lol:
Aja, da ne boste mislili, da sem šuft in ne dam za original servis, doli nekako nočem dati motorja na servis, pač stereotip o nategih pri njihovih servisih, ne splača se mi pa čolna vozit v Maribor, ker si moram za vsak servis vsaj za 3-4 dni sposodit kombi ( 2x dol in nazaj v MB oziroma 4x v dveh letih), zgubit najmanj enako dva ali tri delovne dni, servis me stane najmanj 300 eur, in ko vse skupaj seštejem, v dveh letih zaradi tega bi plačal 2500 eur oziroma vsaj toliko bi imel stroškov, to pa je že kar lep znesek za morebitno nepriznano garancijsko popravilo, kar pa letos tako ali tako poteče.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Fantocci
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Fantocci » To Apr 08, 2025 12:54

Ker v tej temi že piše marsikaj, bom kar tu vprašal: čemu so namenjeni tile plastični propelerji, predvidevam da ne za dejansko uporabo na morju?
https://www.navtikaceneje.si/plasticna- ... n-evinrude
UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » To Apr 08, 2025 13:17

Fantocci napisal/-a:Ker v tej temi že piše marsikaj, bom kar tu vprašal: čemu so namenjeni tile plastični propelerji, predvidevam da ne za dejansko uporabo na morju?
Link

Za manjše izvenkrmne motorje na tenderjih. 2-5hp nekateri uporabljajo plastične.
Nazadnje spremenil UrbanBatic, dne To Apr 08, 2025 13:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 08, 2025 13:18

Fantocci napisal/-a:Ker v tej temi že piše marsikaj, bom kar tu vprašal: čemu so namenjeni tile plastični propelerji, predvidevam da ne za dejansko uporabo na morju?
https://www.navtikaceneje.si/plasticna- ... n-evinrude

motorji manjših moč 2-5ks i imajo plastične propelerje, že doooolgo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta