Odstranjevanje antifauling
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Odstranjevanje antifauling
Pozimi smo vedno imeli slabe izkušnje z barvanjem. Problem je kondenzirana vlaga na trupu.
Po vsem kar sem od Aegirja lepega bral okrog silikonskega AF sem ga dal gor. Prvo letoje prenesel popolnoma čist, nobenega čiščenja ni bilo treba razen krme, ki sem jo spral z milnico in vodo. Poizkusil sem z domačim vapom, a je natrgal silikon in sem odnehal. Med dvigom in spustom so nastale poškodbe na ostrem boku kjer je na dolžini kakih 15 cm zdrsalo črn vrhnji sloj iz roba. Ne vem, verjetno bom letos to kar pustil in naslednje leto saniral skupaj z novimi bojnimi ranami, ki bodo morda še prišle na AF.
Sem pa na peti videl kakšnega šmenta ti napravi morski živelj, če ni zaščliteno. Porabili smo 4 l solne kisline, da smo spravili dol školjke. Na morju sem z gobico sproti čistil propeler in drsne površine pete, ostale pa sem pustil za doma in ni bilo prav. Moral bi vse žligat. Žal pete in propelerja ne smem z ničimer mazat.
Bi svetoval silicone? Ne vem, po eni sezoni ne upam, se je pa zaenkrat dobro obnesel. In čeprav sem bil skeptičen, ker ga z nohtom čohneš dol, ga morje tudi pri hitri vožnji ni poškodovalo. In menda ni vodna zavora kot ostali AF, ampak tega ne vem, ne morem primerjat, moram verjet.
Sem pa na peti videl kakšnega šmenta ti napravi morski živelj, če ni zaščliteno. Porabili smo 4 l solne kisline, da smo spravili dol školjke. Na morju sem z gobico sproti čistil propeler in drsne površine pete, ostale pa sem pustil za doma in ni bilo prav. Moral bi vse žligat. Žal pete in propelerja ne smem z ničimer mazat.
Bi svetoval silicone? Ne vem, po eni sezoni ne upam, se je pa zaenkrat dobro obnesel. In čeprav sem bil skeptičen, ker ga z nohtom čohneš dol, ga morje tudi pri hitri vožnji ni poškodovalo. In menda ni vodna zavora kot ostali AF, ampak tega ne vem, ne morem primerjat, moram verjet.
Dal sem Silic one na peto in propelerja, po enem letu vse ok, nastane tak film gor, po vožnji ga ni več. Na propelerjih se še vedno drži.
Kdo je na strani
Po forumu brska: martinček in 7 gostov