"vgradnja" deske - sedeža

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Perica
Višji štabni vodnik

"vgradnja" deske - sedeža

OdgovorNapisal/-a Perica » Po Dec 10, 2007 21:31

Zivjo
No, ker je zima in je poletje se dalec, mi po glavi rojijo raznorazne ideje :D

Med njimi je tudi tale:
Bi se mogoce dalo na gumenjak naknadno "pritrditi" tako leseno oziroma plasticno desko, ki bi sluzila kot sedez (glej sliko spodaj - sliko sem si sposodil na bolha.com in upam da lastnik nima nic proti)?
Moj gumenjak namrec nima te deske in mislim da bi mi bilo sedenje na njej veliko bolj vsec kot pa sedenje na robu gumenjaka :D

Kdo ve kje se da to kupiti in kako se pritrdi? (v primeru ce je sploh mozna naknadna montaza)

Aja, ena varianta pa je tudi tole:
http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=1 ... &j=1&a=814

Kaj pravite na to? Se splaca? Se ta zadeva kaj pritrdi na gumenjak ali se samo polozi na dno gumenjaka?

Hvala za morebitne odgovore in LP

Peter

Slika
mornar
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mornar » To Dec 11, 2007 10:31

Perica, imam majhen ''gumenjak'' in moje mnenje je sledeče:
Klopce ti ne priporočam preveč, sam jo sicer imam, vendar se večinoma vozim brez nje. Na njej se sedi relativo visoko in v malih valovih se ne počutim preveč stabilno.
Pomoje je napihljiva tubica, za katero si dal link, boljša varianta, tudi sam razmišljam o njej.
Najbolj pa mi je všeč seveda tole napihljiv sedež, če ve kdo za kako ugodnejšo varianto, kje bi ga lahko dobil, se priporočam tudi sam:
Link
Taurus
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Taurus » Sr Jan 09, 2008 15:54

Ja, tudi moje izkušnje so bile podobne, vendar je napihljivi valj na linku izdelan iz občutljivega materiala na mehanske in termične poškodbe, zato priporočam valj iz hypalona, ki pa je seveda dražji. Če ti brodič dobro služi in ga ne boš menjal nekaj sezon, potem - Hypalon. Prednost napihljivega valja je tudi ta, da ga lahko poljubno prestavljaš( za to si lahko kupiš tudi podaljšek za krmno ročico), pa tudi križ manj trpi.

AJD
Taurus

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov