Usnjeno krmilo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
pacific2332
- Poročnik bojne ladje
Usnjeno krmilo
Pozdravljeni,
popravit moram zatrgano usnje na krmilnem obrocu. izgleda kot vreznina dolga cca 2cm. na roke sa da usnje lepo "zapret". ker nebi menjal celega obroca, me zanima s cim to efektivno popravit da nebo nastlo skrapucalo, ki se bo vedno bolj odpiralo?
lp pacific
popravit moram zatrgano usnje na krmilnem obrocu. izgleda kot vreznina dolga cca 2cm. na roke sa da usnje lepo "zapret". ker nebi menjal celega obroca, me zanima s cim to efektivno popravit da nebo nastlo skrapucalo, ki se bo vedno bolj odpiralo?
lp pacific
Re: Usnjeno krmilo
Usnjeno krpo spodaj in lepilo cement SC 2000 od rematiptop. Pa pazi, ko mažeš. Zmešaš lepilo in trdilec, namažeš obe površini prvič, počakaš, da se čisto posuši, tačas shraniš zmešano lepilo na hladno pokrito s folijo, namažeš drugič in ko čisto malo pika, stisneš skupaj in poviješ z vrvico za en dan, da lepilo do konca reagira. Ampak pazi, to je kontaktno lepilo v pravem pomenu besede. Ko enkrat stisneš, tudi z rorcangami ne boš odtrgal.
Ali pa zarezo zašiješ, pravi sukanec za to bo Filan 10 ali pa 20 (višja cifra pomeni tanjša nit).
Ali pa zarezo zašiješ, pravi sukanec za to bo Filan 10 ali pa 20 (višja cifra pomeni tanjša nit).
motorni
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Imam krmilno kolo premera 115 cm, ki je oblečeno v usnje. Žal je usnje v slabem stanju, nekaj flik sem sicer gor že prilepil z Neostikom, pa tudi te odpadajo po nekaj letih. Želel bi ponovno oblačenje. Ali poznate koga, ki izvaja taka oblačenja? Ali pa me kdo povabi, mi demonstrira vzorec izdelave, pa bom sam nadaljeval?

Navigare vivere est.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Meni je delal pred 1 letom, cena 150 eur/krmilo. Izdelek vrhunski.
https://www.avtotapetnik.si/obnova-volanov.html
https://www.avtotapetnik.si/obnova-volanov.html
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
lani sta na cresu dva naredila sama in sicer sta kupilausnjen trak z luknjami na meter in sama zašila,
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
Poglej na YouTubu in to bi vse jasno. Da se lepo in počasi vse zrihtal.
LP
LP
mirno morje
Mogoče tole kaj pomaga: https://www.youtube.com/watch?v=wKizDBmEQ3g
Namestil je ta kit: https://skincloshop.myshopify.com/products/rivestimento-ruota-timone
Meni zgleda dobra opcija.
Namestil je ta kit: https://skincloshop.myshopify.com/products/rivestimento-ruota-timone
Meni zgleda dobra opcija.
Elan 36
Jaz sem delal podobno kot dela Sail Life. Nisem pa vzel kita. Šel sem k lokalnemu čevljarju po odpadne kose usnja/semiša, kupil primeren sukanec, narezal in naluknjal usnje in prišil na kolo. Strošek je bil nekaj €.
Kolo pritrdiš na eno cev v garaži da se vrti, vzameš dve niti, prižgeš radio in pretikaš luknje eno za drugo. Dobro za deževne popoldneve in še na meditacijo ni treba.
MKN
Kolo pritrdiš na eno cev v garaži da se vrti, vzameš dve niti, prižgeš radio in pretikaš luknje eno za drugo. Dobro za deževne popoldneve in še na meditacijo ni treba.
MKN
Jaz imam 2 kolesa
Samo eno je malo strgano.Bavarija original se.A bo grdo ce samo to eno zamenjam?Ker pomoje istega materjala nebom dobu

Samo eno je malo strgano.Bavarija original se.A bo grdo ce samo to eno zamenjam?Ker pomoje istega materjala nebom dobu
-
CAR
- Admiral
Kapo dol da to naredite sami in da izgleda lično. Meni se je zdelo 150 eur poceni. Jaz se tega ne bi lotil.
Meni so krmilo v usnje oblekli v podjetju Sajla d.o.o. iz Vodic. Delo zelo lepo in kvalitetno izvedeno. Cena cca 1€ / cm.
Prišli na barko po krmilo in ga oblečenega vrnili na barko v marini.
LPZ
Prišli na barko po krmilo in ga oblečenega vrnili na barko v marini.
LPZ
[quote="CAR"]Kapo dol da to naredite sami in da izgleda lično. Meni se je zdelo 150 eur poceni. Jaz se tega ne bi lotil.[/quote
A si imel krmilo usnje al uno original neko hrapav materjal?]
-
CAR
- Admiral
spyder napisal/-a:CAR napisal/-a:Kapo dol da to naredite sami in da izgleda lično. Meni se je zdelo 150 eur poceni. Jaz se tega ne bi lotil.[/quote
Če je hrapavo pomeni, da je usnje obrnjeno na hrbtno stran, če pa ga obrneš kontra pa je gladko ( reče se lice materiala). Prej je bilo hrapavo, sedaj pa sem obrnil na gladko stran, ker mi deluje lepše.
Aha okk hvala ti.Cakam eno ki dela to da pride pogledat,ce je mozno samo popravit tu kjer se zacelo trgat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov