Morjeplovci en lep zimski pozdrav iz Prlekije.
Imam eno tehnično vprašanje. Baje se da z nekim manjšim posegom Johnsona 40 4T (trije cilindri) povečat moč motorja iz 40 na 60. Če kateri kaj ve o tem, mi prosim napišite. Zanima me kje bi se dalo to uredit.
Povečanje moči motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Povečanje moči motorja
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
Malo so mi teli Johnsoni oziroma Suzukiji že ušli iz glave... Sem prepričan, da je 50 in 60 KM motor enak, nisem pa ziher, če je tudi 40-ka ista...
Če je, potem je predelava možna, vendar ni nijno, da je poceni. Zagotovo je drugačna elektronika za vbrizg goriva (če je injection) oziroma so drugačni vplinjači, različna je lahko tudi glava motorja (večji ventili) in predvsem odmične gredi... Lahko je kaj drugače tudi v izpušnih kanalih... Skratka to ni enostavno, tako čez prst, zato bo najbolje, da kontaktiraš enega Suzukijevega serviserja ali pa Jurca v LJ, ki je serviser za Johnson/Evinrude, čeprav je on bolj strokovnjak za 2T Evinrude, Johnson pa je čisti japonski strojček.
LP
Če je, potem je predelava možna, vendar ni nijno, da je poceni. Zagotovo je drugačna elektronika za vbrizg goriva (če je injection) oziroma so drugačni vplinjači, različna je lahko tudi glava motorja (večji ventili) in predvsem odmične gredi... Lahko je kaj drugače tudi v izpušnih kanalih... Skratka to ni enostavno, tako čez prst, zato bo najbolje, da kontaktiraš enega Suzukijevega serviserja ali pa Jurca v LJ, ki je serviser za Johnson/Evinrude, čeprav je on bolj strokovnjak za 2T Evinrude, Johnson pa je čisti japonski strojček.
LP
Ker sem imel neki prteblisk sem ga mislil prodati-komplet čoln in motor. In potem me je poklical en potencialni kupec, ki mi je razlagal, da če je zadeva iz IT, se da samo z neko elektroniko povečati moč.
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
mile
Suzuki DF40 je enak 50-ki in 60-ka je enaka 70-ki. Tako, da boš tvojo 40-ko lahko povečal največ na 50-ko. Razlika pa je v elektroniki. 40 in 50 imata 3 valje, 60-ka in 70-ka pa 4. Lahko tudi sam preveriš na:
http://store.brownspoint.com/microfiche.asp
L.p.
Dinksi
Suzuki DF40 je enak 50-ki in 60-ka je enaka 70-ki. Tako, da boš tvojo 40-ko lahko povečal največ na 50-ko. Razlika pa je v elektroniki. 40 in 50 imata 3 valje, 60-ka in 70-ka pa 4. Lahko tudi sam preveriš na:
http://store.brownspoint.com/microfiche.asp
L.p.
Dinksi
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov