Povečanje moči motorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Povečanje moči motorja

OdgovorNapisal/-a mile » To Jan 19, 2010 16:43

Morjeplovci en lep zimski pozdrav iz Prlekije.

Imam eno tehnično vprašanje. Baje se da z nekim manjšim posegom Johnsona 40 4T (trije cilindri) povečat moč motorja iz 40 na 60. Če kateri kaj ve o tem, mi prosim napišite. Zanima me kje bi se dalo to uredit.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 19, 2010 17:14

Malo so mi teli Johnsoni oziroma Suzukiji že ušli iz glave... Sem prepričan, da je 50 in 60 KM motor enak, nisem pa ziher, če je tudi 40-ka ista...
Če je, potem je predelava možna, vendar ni nijno, da je poceni. Zagotovo je drugačna elektronika za vbrizg goriva (če je injection) oziroma so drugačni vplinjači, različna je lahko tudi glava motorja (večji ventili) in predvsem odmične gredi... Lahko je kaj drugače tudi v izpušnih kanalih... Skratka to ni enostavno, tako čez prst, zato bo najbolje, da kontaktiraš enega Suzukijevega serviserja ali pa Jurca v LJ, ki je serviser za Johnson/Evinrude, čeprav je on bolj strokovnjak za 2T Evinrude, Johnson pa je čisti japonski strojček.

LP
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Jan 19, 2010 18:07

Če se ne motim, je cela Johnsova štiritaktna serija enaka Suzukijevi. Tudi tamali modeli...
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » To Jan 19, 2010 18:16

Ker sem imel neki prteblisk sem ga mislil prodati-komplet čoln in motor. In potem me je poklical en potencialni kupec, ki mi je razlagal, da če je zadeva iz IT, se da samo z neko elektroniko povečati moč.
mile

muzičar iz Prlekije

ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja

"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 19, 2010 21:27

Piki, se ne motiš! Res je kompletno vsi 4T motorji znamke Johnson so navadni Suzukiji obarvani v belo barvo... Torej najlažje bo najti Suzukijevega serviserja, ker jih je precej več.

LP
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » To Jan 19, 2010 23:28

mile

Suzuki DF40 je enak 50-ki in 60-ka je enaka 70-ki. Tako, da boš tvojo 40-ko lahko povečal največ na 50-ko. Razlika pa je v elektroniki. 40 in 50 imata 3 valje, 60-ka in 70-ka pa 4. Lahko tudi sam preveriš na:

http://store.brownspoint.com/microfiche.asp

L.p.
Dinksi

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov