odstranjevanje HR vinjete s pleksi površin

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

odstranjevanje HR vinjete s pleksi površin

OdgovorNapisal/-a kanto » Pe Feb 26, 2010 11:25

Pozdravljeni!

Imam sicer ne tako navtično vprašanje, ampak mislim, da se tiče marsikaterega pomorščaka. Kako odstranjujete HR vinjeto? Sam imam na čolnu že tri in preden nalepim novo, sem sklenil, da stare odstranim. Enkrat sem se tega opravila že lotil, ampak sem po cca. 20 sekundah dojel, da ne bo šlo tako zlahka :? :evil: :cry: .
S kakšnimi topili kot je aceton, etilacetat ipd. nisem poskušal, ker imam nalepke nalepljene na pleksi steklu. Ali obstaja kaj, kar topi PVC, pleksija pa ne.

Lp
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Pe Feb 26, 2010 11:59

Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Feb 26, 2010 14:55

Najlažje je tako, kot so že povedali moji predhodniki - s fenom. Ne bo se sama odplepila, dosežeš pa to da lepilo postane mehkejše in nato s strgalom počasi odstraniš nalepko. Površino očistiš z alkoholom (velja za pleksi in ostale plastične, PVC, površine ki so barvane in ostale umetne površine), aluminij, rosfrej, pleh (nepobarvan) pa lahko z nitrom. Lahko pa če kdo želi dobi (zastonj) pri meni prozorno folijo, ki jo nalepi pod vinjeto in jo je veliko lažje odstranit skupaj z vinjeto. To folijo uporabljam tudi na avtomobilu, kjer se ti vinjeta razpade ko joh hočeš odstraniti, pa še nihče ni opazil. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov