Elan 495 F pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Elan 495 F pomoč
Pozdravljeni,
Zanima me kolikšna je dovoljena maksimalna masa motorja na tem čolnu?
Lep pozdrav!
Zanima me kolikšna je dovoljena maksimalna masa motorja na tem čolnu?
Lep pozdrav!
Z totega konca ! ! !
Masa
Zanima me samo masa ker na ploščici so napisani samo KW 75 ni pa podatka o masi motorja
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
Z totega konca ! ! !
Pred časom se je eden prodajal z 2T motorjem 175 konjev...
Čoln ima sicer težišče precej zadaj, tako da zelo prav pridejo flapi, z njimi je plovba mirnejša. Brez flapov moraš čoln obtežiti s prtljago in osebami bolj spredaj, sicer "pumpa" tudi pri mirnem morju. Mi smo imeli na njem selvo 70 2T (cca 110kg)
Čoln ima sicer težišče precej zadaj, tako da zelo prav pridejo flapi, z njimi je plovba mirnejša. Brez flapov moraš čoln obtežiti s prtljago in osebami bolj spredaj, sicer "pumpa" tudi pri mirnem morju. Mi smo imeli na njem selvo 70 2T (cca 110kg)
motorni
Dajte no fantje
Na 300 kg težkem čolnu bi imeli 180 km,kaj bi radi poleteli.?
Malo je pa treba na svojo varnost in varnost naših soplujočih tudi misliti.
Če je ta čolmn predviden za 90 km potem to tako tudi je ,vse kar je več je glede trdnosti čolna varnostno tveganje.
Pa še registriral vam tega ne bo nihče.
Lp
Na 300 kg težkem čolnu bi imeli 180 km,kaj bi radi poleteli.?
Malo je pa treba na svojo varnost in varnost naših soplujočih tudi misliti.
Če je ta čolmn predviden za 90 km potem to tako tudi je ,vse kar je več je glede trdnosti čolna varnostno tveganje.
Pa še registriral vam tega ne bo nihče.
Lp
primusr napisal/-a:Jaz imam elan 450F gor pa 60Yamaha 2T, pa so izlivi že čisto pod vodo , tako ,da se mora teža kar precej razporediti naprej in mislim da pri 495F isti problem,. Moje mnenje da je 90KM čisto dovolj glede ,da je 45cm daljši čoln.
Točno tako, zato je tudi max. dovoljena moč motorja 90KM. Pa ni problem v moči motorja ampak v teži.
Pozdravljen ,
če še nimaš info o teži motorja pokliči v ELAN, tam je nek g. Janez, ki tale čoln dobro pozna. Meni je svetoval že večkrat . Kar reci, da želiš nekaj podatkov o tem tipu čolna in da najbrž Janez ve kaj o tem, pa bodo vezali. Sicer pa imam sam na čolnu mercury 75 2 T ( 110 kg teže ) in menim, da je to optimum ( konec koncev na oljnati površini z njim dosežem 42 vozlov ) . Sem pa videl kombinacijo z Suzukijem 90T in sta bila oba odlivnika pod vodo. To pa se mi ne zdi ravno pametno. Še posebej, če kdaj pustiš čoln več dni v vodi brez nadzora .
Glede na to, da so 4 T motorji težji, domnevam, da bo ob eventuelni zamenjavi s 4 T potrebno preiti na nekje 60 KM, sicer bo zadeva pretežka.
LP
Brane
če še nimaš info o teži motorja pokliči v ELAN, tam je nek g. Janez, ki tale čoln dobro pozna. Meni je svetoval že večkrat . Kar reci, da želiš nekaj podatkov o tem tipu čolna in da najbrž Janez ve kaj o tem, pa bodo vezali. Sicer pa imam sam na čolnu mercury 75 2 T ( 110 kg teže ) in menim, da je to optimum ( konec koncev na oljnati površini z njim dosežem 42 vozlov ) . Sem pa videl kombinacijo z Suzukijem 90T in sta bila oba odlivnika pod vodo. To pa se mi ne zdi ravno pametno. Še posebej, če kdaj pustiš čoln več dni v vodi brez nadzora .
Glede na to, da so 4 T motorji težji, domnevam, da bo ob eventuelni zamenjavi s 4 T potrebno preiti na nekje 60 KM, sicer bo zadeva pretežka.
LP
Brane
primusr napisal/-a:Jaz imam elan 450F gor pa 60Yamaha 2T, pa so izlivi že čisto pod vodo , tako ,da se mora teža kar precej razporediti naprej in mislim da pri 495F isti problem,. Moje mnenje da je 90KM čisto dovolj glede ,da je 45cm daljši čoln.
Pozdravljen, kako si "zablindiral" te stranske izpuste, si jih plastificiral, začepil in zalepil, ...
Sprašujem, ker imam isti problem in bi rad čim boljše zaprl te stranske izhode, da nebi voda vdirala not. Sem razmišljal te navadne čepe še dodatno zalimat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov