obnova valjev bloka motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
obnova valjev bloka motorja
Fantje zanima me kje bi lahko obnovil valje izvenkrmenaga motorja (3 valji). Ali se to hona, brusi, rezka.....
LPP mi je dokaj blizu, kje bi to lahko še porihtal.
Če je kdo kaj podobnega počel bi me zanimale vaše izkušnje (zadovjni z delom, kolk so čakali, cena...).
LPP mi je dokaj blizu, kje bi to lahko še porihtal.
Če je kdo kaj podobnega počel bi me zanimale vaše izkušnje (zadovjni z delom, kolk so čakali, cena...).
Nazadnje spremenil dole, dne Ne Mar 21, 2010 10:37, skupaj popravljeno 1 krat.
-
JAGUAR 480
- Poročnik bojne ladje
BRUŠENJE
Za brušenje mot. gredi, cilindrov je v Kopru Brusilstvo Božič.
Imam dobre izkušnje z njimi. Probaj povprašat za podjetje Hardcrom Randulič. Nahaja se nekje med Kranjem in Jesenicami.
lp, Alan
Imam dobre izkušnje z njimi. Probaj povprašat za podjetje Hardcrom Randulič. Nahaja se nekje med Kranjem in Jesenicami.
lp, Alan
VODA IN OGENJ NE GRESTA SKUPAJ!
- dole
- Viceadmiral
ened je zdrsan od polomljenega ležaja, katega del se je zabil med bat in valj drugi je spraskan od zaribanih obročkov s tretjim pa ni bilo nič narobe
več slik tukaj
http://www.mojalbum.com/dolenec/selva-800b-okvara
-
JAGUAR 480
- Poročnik bojne ladje
DAN
Dole, kaj je tale motor deloval brez olja za mazanje ( mešanice )? V valjih je kar globoka zareza- poškodba... v sorniku pa kar globok utor od igličnega ležaja! Glede brušenja oz. honanja valjev pa se prej pozanimaj kolko lahko zbrusijo, če ni bolj smiselno kupit nove oz. na druge roke valje- blok z valji...
LP; ALAN
LP; ALAN
VODA IN OGENJ NE GRESTA SKUPAJ!
A se dobijo bati in ležaji za 1. mogoče tudi 2. brušenje?
Če se ne, nima smisla brusit.
Po moje je najbolje da vse zavržeš, ker popravilo se ne splača.
Verjetno tudi motorna gred ni v najboljšem stanju!?
Pri nekaterih notranjih motorjih se dobijo bati in drsni ležaji za prvo ali drugo brušenje. To pomeni da so bati 0,25mm širši pri prvem in 0,5mm širši pri drugem brušenju.
L.p.
Dinksi
Če se ne, nima smisla brusit.
Po moje je najbolje da vse zavržeš, ker popravilo se ne splača.
Verjetno tudi motorna gred ni v najboljšem stanju!?
Pri nekaterih notranjih motorjih se dobijo bati in drsni ležaji za prvo ali drugo brušenje. To pomeni da so bati 0,25mm širši pri prvem in 0,5mm širši pri drugem brušenju.
L.p.
Dinksi
- dole
- Viceadmiral
dinksi dobijo se bati za 3 brušenja 80 je original potem pa gredo po 0,20 gor se pravi do 80,60. Komplet bat pride 114.76€ v Šmarci. Če bi bila kakšna varianta bi jih direktno iz italije naroču ampak italjanšina mi glih ne gre. Če je sploh kakšna razlika v ceni in upam je.
Vse skupaj z ostalimi novimi nadomestnimi rez. deli pride okol 500€ + obnova cilindrov katere točne cene ne vem (cca. 200€).
Da bi stran metal sigurno ne. Imam nekaj variant kaj narediti z motorjem če ne drugega bo v domači rezervi.
Vse skupaj z ostalimi novimi nadomestnimi rez. deli pride okol 500€ + obnova cilindrov katere točne cene ne vem (cca. 200€).
Da bi stran metal sigurno ne. Imam nekaj variant kaj narediti z motorjem če ne drugega bo v domači rezervi.
- dole
- Viceadmiral
Motorna gred je po moje mnenju uredu, kakšnih poškodb začuda ni razn ene manjše praskice če bi sploh lahko reku praska. Ne bi bilo pa nič narobe, da bi kakšen strokovnjak gor uč vrgu in povedal kako in kaj. Vem pa da obnova gredi pride 500€, ker je ležaje menjal sosed na morju, pa še to naj bi delali samo v ITA v Selvi, tako pravi gospod iz Šmarce kar dvomim.
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov