Lansko leto sem na peti delal genaralno.No po razmisleku sem se odločil zamenjati tudi kardanski ležaj.Po 10-tih urah vožnje pa zaslišim ropot na kardanu,ko obrnem volan v desno.Kadar pa grem naravnost vse ok.Kličem mehanika in pravi slaba kvalitata ležajev v motomarine.Prvi ležaj je zdržal sedem let bp. jžJaz pa sem ga zamenjal iz preventive in poglej kaj se zgodi po parih urah vožnje.Mi pa na mehovih ni nikjer spustila voda,ali kaj podobnega,ker vse dihta.
Zanimajo me vaše izkušnje z tem in ali si morda ti mehaniki ne delajo sami sebi delo,da pač daš vsako leto daš peto dol in spet poličeš mehanika.........da gre po cekinčkih?
lp.igor
menjava kardanskega ležaja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
He he, podobe težave sem imel jaz na svojem avtu na kradnu (MB Vito 115CDI), ker mi izpod prvi koles "šprica" direktno v te ležaje. Ko je bil avto star 1 leto, mi je začelo nekaj ropotati, zato sem šel na servis, kjer so mi povedali to "hibo" tega vozila. Zamenjali so mi ležaj in zadeva je spet funkcionirala kot je treba - za eno leto, zato sem se odločil, da zadevo ne glede na garancijo vozila in na garancijo na opravljen servis vzamem v svoje roke. Kupil sem ustrezni ležaj (boljše kvalitete) od SKF-a in sedaj teh problemov nimam več. Mislim, da bi moral ti enako poiskusiti pri svojem problemu, sicer pa je to zgolj moje mnjene. Upam, da boš svojo težavo rešil čim prej in pa za dlje časa.
Ima Volvo penta Z pogon
Ja vsi ležaji od Z pogonov so problematični in jih je ponavadi nemogoče dobiti pri nam znanih proizvajalcih, kot sta npr. SKF in NSK... Razlog? Colske mere... Enaka zgodba je tudi s semeringi...
Me pa vseeno preseneča, zakaj je tako hitro odpovedal. Si preveril, če je motor natančno scentriran? Če to ni, lahko zelo hitro uničiš transom ležaj in pa tudi kardan.
LP
Ja vsi ležaji od Z pogonov so problematični in jih je ponavadi nemogoče dobiti pri nam znanih proizvajalcih, kot sta npr. SKF in NSK... Razlog? Colske mere... Enaka zgodba je tudi s semeringi...
Me pa vseeno preseneča, zakaj je tako hitro odpovedal. Si preveril, če je motor natančno scentriran? Če to ni, lahko zelo hitro uničiš transom ležaj in pa tudi kardan.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov