Čoln od Somolovca
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Somolovac napisal/-a:Hvala Atilone!
Prijemi so bili dobri vendar pa nažalost oprema in pa motor (Tomos 4.5 brez prestav) niso bili dorasli temu.
Verjetno preslaboten motor. Ker je spredaj obtežen, si verjetno nagib 4-ke moral povečat nazaj, da mu malo dvigneš premec. Pri tem pa gre precej moči v nulo. Kaj pa je z 10-ko, nisi mogel nič porihtat? Se mi zdi, da bi se lepo plulo. Težji motor in seveda mnogo močnejši. Škoda, bi bila dobra kombinacija.
LP
Tomos 9.9 nisem mogel registrirat!
Prikolica je malo večja ampak me ne moti. Lahko jo tudi skrajšam če hočem.
Problem sem imel pri ribolovu. Nimam prestav na Tomosu 4 tako da ko sem imel ribo na trnku sem moral motor ugasniti. Ker vlečem za sabo površinsko vabo sem ponavadi blizu obale. Če je večja riba ponavadi borba traja kar nekaj časa tako da sem se parkrat nevarno približal obali. Ribolov se je spremenil v reševanje čolna ne pa ujemu lepe ribe.
Oprema: ob prijemu mi je izvlekla 200 m špage (0.20mm) v šusu. Lahko sem le nemočno opazoval kako špage na mašinici zmanjkuje do zadnjega obročka nato je poknu mali vozelček in zgodba ima žalostni konec (zavora na mašinici max, palica 150g).
No pa sej se še učimo. Letos bo boljše!!!
Lp, Somolovac
Prikolica je malo večja ampak me ne moti. Lahko jo tudi skrajšam če hočem.
Problem sem imel pri ribolovu. Nimam prestav na Tomosu 4 tako da ko sem imel ribo na trnku sem moral motor ugasniti. Ker vlečem za sabo površinsko vabo sem ponavadi blizu obale. Če je večja riba ponavadi borba traja kar nekaj časa tako da sem se parkrat nevarno približal obali. Ribolov se je spremenil v reševanje čolna ne pa ujemu lepe ribe.
Oprema: ob prijemu mi je izvlekla 200 m špage (0.20mm) v šusu. Lahko sem le nemočno opazoval kako špage na mašinici zmanjkuje do zadnjega obročka nato je poknu mali vozelček in zgodba ima žalostni konec (zavora na mašinici max, palica 150g).
No pa sej se še učimo. Letos bo boljše!!!
Lp, Somolovac
Somolovac prosim ne me dražt za fruštek, bom cel dan odsoten
a ni škoda za tako ribo, samo z 200m špage (torej ne laksa) boš kar koli poštenega težko ustavil. Kaj je blo to 35lb nosilnosti?, no sej palamido bi ustavu ta velko, če ti ne spul mašince dol, če ti pa lica 20kg zagrab greš pa skor u vodo, bog ne daj da ti mrcina k žakl cementa prime.
Predlagam 400-500m, bo bol prav pa 0.35-0.60 najlon al pa taka špaga kot jo maš (samo se vid na 15 m v čisti vodi), odvisno kaj ciljaš, spredi pa 5-10m florokarbona.
Verjetno bo kdo rekel da sem ziheraš, ampak lahko je tud to premal, človk nikol ne ve kaj prileti.
a ni škoda za tako ribo, samo z 200m špage (torej ne laksa) boš kar koli poštenega težko ustavil. Kaj je blo to 35lb nosilnosti?, no sej palamido bi ustavu ta velko, če ti ne spul mašince dol, če ti pa lica 20kg zagrab greš pa skor u vodo, bog ne daj da ti mrcina k žakl cementa prime.
Predlagam 400-500m, bo bol prav pa 0.35-0.60 najlon al pa taka špaga kot jo maš (samo se vid na 15 m v čisti vodi), odvisno kaj ciljaš, spredi pa 5-10m florokarbona.
Verjetno bo kdo rekel da sem ziheraš, ampak lahko je tud to premal, človk nikol ne ve kaj prileti.
mirno morje in LP Friški
Ma saj imajo ribe že tudi faks za sabo. Se meni tudi dogaja. Ko imam pripravljeno bolj švoh opremo, za brancina ali podobno, mi je tudi že neki hudič potrgal vse skupaj, pa lovim že od 6-ega leta naprej, tako da izkušenj sigurno ne manjka.
Ko pa dam rolo z 450 m , 0,35 gor , pa nič, niti prijema. Sem si pa sedaj v D nabavil pleteni najlon Dinema, 270 m , zdrži 21 kg, debeline 0,25 mm( 12,90 € ), pa bomo videli letos kdo bo koga. Seveda sem si kupil še dve palici z rinki za to vrvico ( 250 gr ), ker navadni rinki gredo hitro v nič in z tem tudi vrvica.
Pa še imaš 9,9 -ko ?, če ja... . Na ZS.
LP
Ko pa dam rolo z 450 m , 0,35 gor , pa nič, niti prijema. Sem si pa sedaj v D nabavil pleteni najlon Dinema, 270 m , zdrži 21 kg, debeline 0,25 mm( 12,90 € ), pa bomo videli letos kdo bo koga. Seveda sem si kupil še dve palici z rinki za to vrvico ( 250 gr ), ker navadni rinki gredo hitro v nič in z tem tudi vrvica.
Pa še imaš 9,9 -ko ?, če ja... . Na ZS.
LP
Težko je Friški ko se ti to zgodi. Sem kr dolgo samo sedel na čolnu, pokadil kar nekaj cigaretov in popil še preostale 2 pive (zelo hitro so šle
)
Pač nisem imel ustrezne opreme kaj češ.
Letos, ko bo pa vse porihtano pa vprašanje če bo kaj!
Najbolj me muči Tomos, ki nima prestav tako da imam res probleme pri ribolovu sploh ker lovim z dvema palicama.
Tomos 9.9 je v očetovi garaži in ima prestave. Atilone če imaš kak predlog se priporočam!
Lp, Somolovac
Pač nisem imel ustrezne opreme kaj češ.
Letos, ko bo pa vse porihtano pa vprašanje če bo kaj!
Najbolj me muči Tomos, ki nima prestav tako da imam res probleme pri ribolovu sploh ker lovim z dvema palicama.
Tomos 9.9 je v očetovi garaži in ima prestave. Atilone če imaš kak predlog se priporočam!
Lp, Somolovac
jst bi ti mogoče predlagal samo še to da po prijemu daš na štandgas, ne ugašaš, ribo pa poskušaš imeti na 45 st. če gre.
ja to pa verjamem da si obsedel, poglej na vse skupaj z dobre strani, še dobro da si imel samo dve pivi, kaj bi bilo če bi mel liter travarice, zase vem da bi se zavedel ob jutranji pripeki naslednjega dne.
za vsak slučaj sorry za off T
ja to pa verjamem da si obsedel, poglej na vse skupaj z dobre strani, še dobro da si imel samo dve pivi, kaj bi bilo če bi mel liter travarice, zase vem da bi se zavedel ob jutranji pripeki naslednjega dne.
za vsak slučaj sorry za off T
mirno morje in LP Friški
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost