HVALA za odgovore!
Zaščita gel coata
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Zaščita gel coata
Mene pa zanima, če mi lahko kdo pomaga s čim bi se namazal čoln (poliester) spodaj po odstranitvi Antifoulinga, ki je bil popolnoma zbrušen stran, čoln spoliran. V gel coatu so nastale male raze, me zanima kako dodatno zaščitit gel coat v vodi……varianta vosek za parket?...Ali, če kdo pozna kakšno drugo varianto……
HVALA za odgovore!
[/b]
HVALA za odgovore!
Za popravila v gelcoatu imaš epoksi kit od Hempla vem, da se kupi v tubi. Potem pobrusiš vse skupaj z finim papirjem.... na suho tam 240, potem pa itak PRIMER (to je posebni temeljna barva) od Hempla mislim, da je LIGHT PRIMER, je dvokomponentni, stane cca 17 EUR liter, mešaš pa z prav za to namenjenim razrečilom. Isto s tem razrečilom pereš orodje. Na dve do tri sloje PRIMER-ja daš nato nov AF.
plinko napisal/-a:To pa ne vem...mislim, da obstaja tudi neko polirno sredstvo za gelcoat. Ne vem, pa kako ti je uspelo tako lepo odbrusiti AF, da bo čoln brez barvanja OK? Ko sem jaz drgnil AF vstran je bilo videti potem vse sorte barve spodaj. Nekje še bel primer, drugje rdeč gelcoat, in kje celo smola:))
Ja, čoln je lepo gladek, enakomerno in enake (bele) barve. Bilo pa je vloženega veliko truda!
Pozdravljena Kokica.
Če te motijo risi v gelkotu, potem se boš morala pošteno lotit dela, ker nekega super premaza samo za zakritje majhnih-plitvih brazd, ni. Problem rešiš lahko tako, da z vodobrusnim papirjem, granulacije cca. 220-240, na mokro zbrusiš celo površino. Na koncu dobro spereš, ne sme ostati mokro ali delcev praha in ponovno spoliraš podvodni del. To je ta hiter postopek kateri tudi hitro izgubi svojo učinkovitost.
Pravilni postopek bi bil, obvezna zaščita gelkoata z nekaj premazi Light Primerja ( temeljna barva) in potem nanos barve za podvodni del.
No , za na hitro sem ti opisal, če pa te zanima pravilnost dela pa se odloči in sporoči. Dva para rok slab teden in imaš nekaj let mir in bo vedno lepo sijajno in predvsem gladko, kamor se ne bo nabirala zelenjava, gelkoat pa bo zaščiten, tako tudi mora ostat, zaščiten.
LP
Če te motijo risi v gelkotu, potem se boš morala pošteno lotit dela, ker nekega super premaza samo za zakritje majhnih-plitvih brazd, ni. Problem rešiš lahko tako, da z vodobrusnim papirjem, granulacije cca. 220-240, na mokro zbrusiš celo površino. Na koncu dobro spereš, ne sme ostati mokro ali delcev praha in ponovno spoliraš podvodni del. To je ta hiter postopek kateri tudi hitro izgubi svojo učinkovitost.
Pravilni postopek bi bil, obvezna zaščita gelkoata z nekaj premazi Light Primerja ( temeljna barva) in potem nanos barve za podvodni del.
No , za na hitro sem ti opisal, če pa te zanima pravilnost dela pa se odloči in sporoči. Dva para rok slab teden in imaš nekaj let mir in bo vedno lepo sijajno in predvsem gladko, kamor se ne bo nabirala zelenjava, gelkoat pa bo zaščiten, tako tudi mora ostat, zaščiten.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov