Prodajam jadrnico v gradnji

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

seba323
Naddesetnik
Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a seba323 » To Maj 18, 2010 15:38

lp. vidim da se kar nekaj ljudi zanima za samogradnjo. imam problem in me zanima če mi kdo lahko svetuje. Sam imam 2 jadrnici ki nista dokončani bi jih pa rad prodal. Sam sem to namreč podedoval . imam tudi kalup ter jambor, kobilico, krmilo, oprema, itd. Dolžina je 12m ter 4m širine. rad bi čimprej prodal ker mi zavzema veliko prostora.
Vse skupaj zdaj prodajam.031-424-386 Seba
Ali ima kdo kakšen predlog? :roll:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Maj 18, 2010 20:28

Pozdravljen
Predvidevam, da gre za barko katero je gradil pokojni g.Hubad. Poznam barko in del opreme, ki je še praktično nova. Naredi popis blaga, opiši natančno sedanje stanje, prilepi slike in naredi približno oceno. Menim, da je to prvi vendar obvezni korak, če želiš prodati vso opremo ali kot komplet.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
seba323
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a seba323 » To Maj 18, 2010 20:58

hvala za nasvet. Potem smo se pa že verjetno videli Nikola Tesla. Jaz sem namreč 10 let pomagal Jožetu H. pri izgradnji njegove jadrnice, je pa v igri sedaj še ena ki jo je izdelovalo podjetje ARGO po svojih načrtih ampak isti kalup, če vam je kaj znano.
Zdaj počasi zbiram vso dokumentacijo in tud popis vse opreme bo v prihodnje narejen.
V mislih sem imel tudi da bi bilo škoda da bi bile narejene samo 2 taki jadrnici po teh načrtih in da bi našel kakšno firmo ki bi v morebitni manjši seriji videla interes :?:
Tu je še bližnjica za interesente do Barke PRIMOŽ 2 (Jože Hubad).

http://home.amis.net/mogrin1/

LP Seba
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Maj 18, 2010 21:46

lepa jadrnica ni kej, škoda k je umru prej da bi vidu svojo mojstrovino ki jo je ustvarjal :cry:
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » To Maj 18, 2010 22:08

Vsa čast . Nimam besed. Mojstrovina !!! Sem prvo prebral samogradnja pa sem imel kar pomisleke (slabe priznam)
Ko pa sem odprl link sem pa zazijal. Delana s srcem . to se vidi (slika,dekorative....)
Ko bo znana cena napiši. (Sam si je niti priznam ne predstavljam )
Lp d
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Maj 18, 2010 23:42

Barka bi bila veliko, veliko več vredna, če ne bi imela popolnoma zgrešenega vhoda v salon zaradi česar pade izdelek kljub kvalitetni izdelavi na nivo zgrešenega experimenta. Ne zatiskajmo si oči, barki je potrebno predelati vhod in kokpit, če bi jo želel novi morjeplovec normalno in varno uporabljati. Imam tudi izredno velike pomisleke, če bo možno barko takšna kot je sploh uradno registrirati za kaj drugega kot priobalno plovbo. G. Hubadu nisem zaradi spoštovanja hotel soliti pameti glede vhoda, čeprav mi je bilo kristalno jasno, da bi bilo jadranje, še posebej samotno, izredno nevarno zaradi prenevarnega vstopa v podpalubje. Obenem se le to nahaja na spodnji (levi) strani saj je 80% časa med jadranjem okoli sveta barka nagnjena v levo stran. Možnost vdora vode preko vhoda je zato še povečana. Menim, da je kljub temu barka vredna nakupa kljub relativno zahtevnemu delu, ki čaka novega lastnika.

Mislim pa, da ima tista druga barka normalen vhod in kokpit, torej bi bilo potrebno le premontirati opremo, da bi se sestavilo eno uporabno barko.

Zaradi prej omenjenega bi bilo dobro razmisliti o prodaji v kompletu.

Kar se pa tiče kalupa pa bi ga bilo bolje proti odškodnini posojati samograditeljem, kajti utopično bi bilo pričakovati, da se bo našel kupec pripravljen investirati v serijsko proizvodnjo plovila po zastarelem (beri predragem) načinu izdelave in oblike. Dober projektant (recimo VYD) sprojektira zares odlično jadrnico ki ima tudi plovne lastnosti v skladu z najnovejšimi spoznanji (Hydro simulacija) primerno za CNC izdelavo vseh kalupov, detajlov, pohištva, montažnih izvrtin itd, kar poceni izdelavo za toliko, da se že pri dveh plovilih izplača investicija v kalupe in projekt!

Te zadeve sem opisal malce bolj realno, kot si jih verjetno sorodniki po pokojnem predstavljajo, vendar je to na žalost resnica in ne odženite kupca pa čeprav ponujena cena morda ne bo v skladu z pričakovanji. Poznam precej primerov, ko so v podobnih primerih po več letih, da so se znebili plovila le tega morali pokloniti ali pa celo plačati odvoz na deponijo, ker so leta vztrajali na nerealno visoki ceni.
LP
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Maj 19, 2010 09:12

No mogoče si jo bom pa šel ogledat. Če ne drugega da začutim njegov utrip in njegovo dušo, ki jo je tja vložil.
pomisli in zgodilo se bo
seba323
Naddesetnik

okvirne cene (primož 2)

OdgovorNapisal/-a seba323 » Sr Maj 19, 2010 11:32

ugotovil sem da bo ceno zelo težko določiti bo pa seveda majhna.
Bolje vrabec v roki kot golob na strehi.
:lol:

Začetna cena Jadrnice J. Hubad naj bi bila okoli 45000 eurov

Za drugo ki je pa tudi zelo lepa pa okoli 18000eurov

Cene niso dokončne in bi se tudi prilagodile kupcu.

Mislim da so te cene glede na to koliko je stala oprema zanemarljive.

:roll:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Maj 19, 2010 13:57

Beneteau Oceanis 393 stara dve leti je bila lani kupljena od prvega lastnika za samo 59.000,00€ z DDV z vso opremo radar, ploter, sonar, avtopilot, byboat, izvenkrmni motor, zadnja kabina je imela blazine še zaščitene v tovarniškem povoju. Osnovna cena nove bavarie brez opreme ni dosti višja. Toliko za primerjavo.
Cena je (pre)visoka še posebej za te čase. Razmislite TAKOJ o najnižji ceni in poskusite prodat v kompletu! Morda boste tako vsaj prodali, drugače pa zelo težko.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Maj 19, 2010 16:46

Nekoč je bilo predstavljeno to delo možakarja tudi v eni odaji na televiziji, in takrat je možakar rekel koliko izbolšal in novitet je naredil na jadernici, od gibajočega se sedala za kapitana, do obračanja na mestu okoli svoje osi....Gospod je dejal da dela jadernico za plovbo čez lužo za enega samega jadralca in zato razne te novitete.Zraven je bil tudi neki fant pa nevem ravno ali sosed ali nečak ki mu je vse to tudi pomagal delati.A si to morda ti :?:
Drugače pa uspešno prodajo želim :!:
Ure dnevi leta tečejo....
seba323
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a seba323 » Sr Maj 19, 2010 17:49

Lep pozdrav,
Hvala za primerjavo glede cene, tudi sam bi verjetno kupil dokončano jadrnico bodisi novo ali rabljeno za 50 tisoč.
Upam da bo tudi kdo ki bo prišel pogledat in postavil svojo ceno katera bo za oba solidna.
Bi rekel da vsaj cena ALU jamborja 18m in yanmar motorja odtehtata realno vrednost kompletne jadrnice. Ali pa narobe razmišljam. :roll:
seba323
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a seba323 » Sr Maj 19, 2010 18:29

Ja bolid ta fant sm jz :)
Pri jožetu sem delal skoraj deset let vse do njegove smrti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov