Pozdrav Morjeplovci !
Ima mogoče kdo kako literaturo za motor Volvo Penta MD 21 A, ali pa mogoče idejo, kje bi bila za dobit. Vem, da je motor malo mlajši od naše Zemlje, ampak vseeno dela kot urica ( zaenkrat na suhem, ker še ni vgrajen ). Ker bova z Pento dosti skupaj ( mogoče več kot z ženo, samo , da ona to še ne ve ), bi jo rad spoznal " v dno duše ".Na netu, sem našel nekaj, samo je vse v angleščini ali pa v švedščini. Ta dva jezika pa mi ne gresta toliko od rok ( ust ).Obstaja literatura tudi v nemščini, vendar, kam koli se obrnem, je več nimajo.To, je to.!
Hvala !
LP
Volvo penta 21a
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Volvo penta 21a
Nazadnje spremenil atilone, dne So Mar 22, 2008 19:21, skupaj popravljeno 1 krat.
volvo penta 21A
poskusi tole stran na internetu... http://shop.bootsmotoren.de/Volvo-Penta-MD21-A.html Tudi sam sem se zanimal prav za tak motor z 75KM, ampak so deli za generalko predragi... mislim da bom šel na perkinsa...pozdrav... 
Re: volvo penta 21A
dolfisi napisal/-a:poskusi tole stran na internetu... http://shop.bootsmotoren.de/Volvo-Penta-MD21-A.html Tudi sam sem se zanimal prav za tak motor z 75KM, ampak so deli za generalko predragi... mislim da bom šel na perkinsa...pozdrav...
Dolfisi !
Hvala za namig, tu sem že našel priročnik, vendar pa je v angleščini. Kar pa se tiče motorja samega, brez marine dodatkov, pa moraš vedeti, da je to motor z dodatno oznako INDENOR, kar pa pomeni, da je to motor, katerega je izdeloval Peugeot. Najdeš ga v starih tipih, kot so Peugeot 505, 2.1 diesel, kakor tudi v vozilih Renault 19, pa tudi v starih Volvotih, pa še bi ga našel kje. Torej, kar se tiče recimo generalke, se kupijo deli v trgovinah z avtodeli, ali pa rabljeni. Kot je že omenil ( meni se zdi Admin ), vsak del motorja, katerega prodajajo pod naslovom Marine parts, je neprimerno dražji od avto delov.Mnogi marine motorji izhajajo primarno iz avtomobilov, tako tudi Volvo Pentini motorji.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov