solemar b51

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

solemar b51

OdgovorNapisal/-a blze » Po Jun 28, 2010 12:16

Živjo.

Evo po novem sem ponosni lastnik Solermarja b51 8)

In imam en kup uprašanj :)
Najprej svečke-na motorji je svečka br8hs in spodi 10, v trgovini pa imajo br8hs vendar brez 10. Kaj ta 10 kaj pomeni-je to ista svečka? Motor je yamaha 70.

olje-kakšno olje naj kupim za yamaha 70 dvotakten? In seveda kje ga naj kupim?

nega tubov- kaj naj kupim za nego tub? Kakšno čistilo za vzdrževanje gume?

Potem lojtrica za v vodo-imam lesene ploskve sz čim jih naj pobarvam? Lak ali kaj podobnega? :)

Antifouling-Kakšen antifouling gre na trdno dno in kakšen na tube? Sedaj ni gor nobenga antifoulinga...

Sidro-kakšno pomožno sidro in koliko težko naj nabavim? Sedaj glavnega imam danford sidro.

Mogoče kdo ve kako se zveže utikač za 12 voltov?Namreč na konzooli ga imam vendar ni priklopjen na noben kabel- a v konzoli je en kup kablov ki niso nikamor priklopljeni na noben porabnik.

Sedaj pranje s slušalkami- a je potrebno sprati s slušalkami usakič ko gre iz vode čoln? Recimo ga rabiš za vikend in potem greš domov in spet prideš za vikend-je potrebno spiranje sz slušalkami?

pritrditev sonde-na čolnu je že enkrat bila sonda in so puščena dva vijaka-kater silikon naj uporabim za dodatno zatesnitev?

Ne vem tolk se sedaj spomnem-ko se še kaj spomin bom dopisal :)

Hvala za odgovore :wink:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Jun 28, 2010 12:42

- za svečke pokliči herkules-a imajo vse svečke
- olje quick silver ali jaz dam od shella v lotosu in je ok
- za tube kupi nek TK gor piše ima kapitanov diskont
- Antifaulinga če ga ne misliš imet več kot 3 tedne v vodi ne pacaj nikamor če ga ni na tube pa sploh ne(jaz ne bi)
- za pomožno nabav neki par kg marelo
- Pranje ja baje da ja takoj ko ga daš iz vode jaz pa iz prakse vem da tudi če ga boš na koncu sezone samo opral bo ok. če boš imel res nesrečo se ti zna zasušit sol in kaj zamašit ampak da to nogo vzameš dol in to spihš pa daš gor traja pol ure kar pa se vsaj po mojih izkušnjah ne bo zgodilo. Če pa ga boš dajal ven vsak vikend in imaš možnost pranja s slušalkami takoj potem pa naredi to če ne drugega zaradi boljšega občutka:)
Če pa ga boš puščal v vodil potem pa ne pa baje da je bolje če je peta namočena v vodo in ne dvignjena noga.
- uporabi slilikon Kent.
Za lesene prečke pa tudi mene zanima :)

pa čimveč mirnih plovnih dni želim
Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 39 gostov