dolga ali kratka peta za klička
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
dolga ali kratka peta za klička
Cao ,imam vprašanje ki pa sam nevem odgovora.Kaj bi se zgodilo če bi namesto kratke pete namestil motor z dolgo peto.Se gre pa za gliser Kliček.
Ne hodi pred mano, ne bom sledil.ne hodi za mano, ne bom vodil,hodi ob meni in bodi moj prijatelj. -Albert Camus
Sicer imam Elan GT402 ti pa klička ampak vseeno mislim da je kar nekaj podobnosti.
Sam imam dolgo nogo in so mi rekli da bom s tem izgubil kak konj moči. Dolga peta je že bila na čolnu z motorjem katerega sem kupil.
Zadeva gre zelo dobro in v bistvu sploh ne vem kakšna bi bila razlika če bi bila dolga peta. Sem pa motor maksimalno dvignil ter tam kjer imaš trim postavil na najvišjo možno stopnjo.
Sam imam dolgo nogo in so mi rekli da bom s tem izgubil kak konj moči. Dolga peta je že bila na čolnu z motorjem katerega sem kupil.
Zadeva gre zelo dobro in v bistvu sploh ne vem kakšna bi bila razlika če bi bila dolga peta. Sem pa motor maksimalno dvignil ter tam kjer imaš trim postavil na najvišjo možno stopnjo.
Fantje dolge pete ni obstaja: kratka, dolga in ultradolga noga, ki pa se uporablja glede na višino krmne stene. Dolga noga je lahko nameščena na "kratki krmni steni obratno pa ne, ker motor ne dobi dovolj vode za hlajenje. Če pa je motor pregloboko v vodi pa je večji problem upor ki ga povzroča noga in tam se izgublja na moči-hitrosti, ter dopločeni deli motorja so izpozstavljeni vodi. (medtem ko na "dolgi " steni ne bi bili. Nekateri motor z dolgo nogo višje fiksirajo in steno podložijo in tako rešijo problem. Trimanje motorja(kot pod katerim nalega na krmno steno) nima z dolžino noge nobene veze, ampak samo tišči premec ven iz vode ali v vodo.
Noga oziroma visina motorja mora biti precej natancna se posebaj na lahkih colnih !!
TORAJ :
tista dva krilca katera sta na motorju morata biti v isti visini ali pa en centimeter visje od najnizjega dela colna
CE JE PRE GLOBOKO (NISKO) ZACNE COLN VIBRIRATI PRI VECJI HITROSTI IN POSTANE TOTALNO NESTABILEN
CE JE PA PRE VISOKO SE PROPELOR VRTI V PRAZNO ( CE SE PO NEKAJ UR NA PROPELOR PRIME KAMNENEC (POSTANE BELE BARVE) VES DA JE MASINA PRE VISKO)
TORAJ :
tista dva krilca katera sta na motorju morata biti v isti visini ali pa en centimeter visje od najnizjega dela colna
CE JE PRE GLOBOKO (NISKO) ZACNE COLN VIBRIRATI PRI VECJI HITROSTI IN POSTANE TOTALNO NESTABILEN
CE JE PA PRE VISOKO SE PROPELOR VRTI V PRAZNO ( CE SE PO NEKAJ UR NA PROPELOR PRIME KAMNENEC (POSTANE BELE BARVE) VES DA JE MASINA PRE VISKO)
-
blackscorpio
- Naddesetnik
Nisem hotel da se med seboj kregate samo hotel sem vedeti razliko ker je večja ponudba motorjev z daljšo nogo.Vsem se pa zahvaljujem za vsakršno pomoč,saj sedaj vidim da bo potrebno le najti motor z kratko nogo.Zaenkrat morski pozdrav iz celine.
Ne hodi pred mano, ne bom sledil.ne hodi za mano, ne bom vodil,hodi ob meni in bodi moj prijatelj. -Albert Camus
Matteos sem opazi več postih da imaš melo večje malo manjše črke. Zakaj se dereš?
Glede noge pa tako. Lahko povišaš krmno steno kar je na kličku izredno enostavno, ker je motorjev z dolgo nogo več in ceneje se dobijo, če pa ne boš morda izgubil kakega konja pa tega še opazil ne boš. S trimanjem kot je nekdo napisal se taga ne rešuje
Glede noge pa tako. Lahko povišaš krmno steno kar je na kličku izredno enostavno, ker je motorjev z dolgo nogo več in ceneje se dobijo, če pa ne boš morda izgubil kakega konja pa tega še opazil ne boš. S trimanjem kot je nekdo napisal se taga ne rešuje
Ne derem se ker sem civilizirana oseba..samo poskusam naglasit nekatere stvari...
Moje iskusne so res MINIMALNE samo z veseljem te povabim v mojo
tovarno tu v Atenah kjer imam zaposlenih samo 54 ljudi in dnevno zgradimo en coln in v mojih 10 letih imamo na vodi ze priblizno 7.000
gumenjakov od 2 m do 14 m ki nosijo nase ime..
krmno steno je res lahko povisati samo ne pozabi da je proizvajalec tega colna predvidil coln za kratko nogo..
Alhemije pa na morju niso dovoljene...saj to sem se naucil v moji kratki pomorski karieri..
Ker je pa na tem svetu ze itak prevec alhimij in patentov in ker osebno nisem videl specificnega colna...sem opisal moje mislenje in naglasil z velikim crkami kako naj bi bil motor postavljen na coln...toraj kaksna noga naj bi bila prava
zanimivo je se to da so pri nas v Grciji motorji z kratko nogo bistveno cenejsi...in tisti z dolgo in ultra dolgo bistveno drazji..
Prav smotan se pocutim ko razmisljam da sem pred nekaj dni placal
2x extension za yamaha 250 nekje 9.000 evrov
Sprasujem se le zakaj nisem kupil motorje z ultra long nogo v Sloveniji
ker so cenejsi kot tisti z kratko nogo
I live to learn
Moje iskusne so res MINIMALNE samo z veseljem te povabim v mojo
tovarno tu v Atenah kjer imam zaposlenih samo 54 ljudi in dnevno zgradimo en coln in v mojih 10 letih imamo na vodi ze priblizno 7.000
gumenjakov od 2 m do 14 m ki nosijo nase ime..
krmno steno je res lahko povisati samo ne pozabi da je proizvajalec tega colna predvidil coln za kratko nogo..
Alhemije pa na morju niso dovoljene...saj to sem se naucil v moji kratki pomorski karieri..
Ker je pa na tem svetu ze itak prevec alhimij in patentov in ker osebno nisem videl specificnega colna...sem opisal moje mislenje in naglasil z velikim crkami kako naj bi bil motor postavljen na coln...toraj kaksna noga naj bi bila prava
zanimivo je se to da so pri nas v Grciji motorji z kratko nogo bistveno cenejsi...in tisti z dolgo in ultra dolgo bistveno drazji..
Prav smotan se pocutim ko razmisljam da sem pred nekaj dni placal
2x extension za yamaha 250 nekje 9.000 evrov
Sprasujem se le zakaj nisem kupil motorje z ultra long nogo v Sloveniji
ker so cenejsi kot tisti z kratko nogo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov