admin napisal/-a:Na ničlo bi se moral vrniti. Da ostane nekje na sredini je možno, da se nekam drgne (steklo ali pa rozeta). Lahko se kje dotika tudi mehanizem... Druga varianta je, da je počila vzmet, ki ga vrača nazaj. Predlagam novega, kajti po popravilu skoraj zagotovo ne bo kazal več točno... A si se kaj pozanimal pri Jurci? Kontaktiraj še Ostuni-ja v Trstu. Če je predrago, kupi Uflex v Motomarine. Poceni in dobro...
Tisti, ki si ga videl na Internautici, pa je verjetno preživel že marsikateri padec na različnih sejmih in je zagotovo uporaben le še kot razstavni eksponat.
LP
Obratomer sem nesel najprej k Jurci, pa so mi rekli, da se oni s tem ne ukvarjajo (niso bili nič kaj prijazni). Potem sem obratomer nesel v Črnuče k Avtoelektroniki (na vizitki jim piše, da med drugim popravljajo avto števce vseh vrst, imajo tudi chip tuning). Po enem tednu so mi vrnili števec in rekli, da nič ne najdejo. Trenutno imam števec pri avtoelektriki Novak (Brnčičeva), jutri mi bodo povedali, če so kaj odkrili.
Števec je rastavljen in se vidi, da se kazalec nikjer ne dotika ohišja oz. številčnice. Tudi nobene vzmeti ni notri, ker je števec elektronski. Uflexa sem gledal v Kamm-u, a je problem v tem, ker originalni števec vsebuje tudi 4 diode za temp vode, nivo olja, temp motorja in opozorilo za okvaro motorja. Da bi vsaj tiste 4 diode lahko speljal ven na armaturno ploščo, a ne vem kateri kontakt je za kaj.
Tudi tisti obratomer, ki je bil rastavljen na Internautici je od novih Etec motorjev (in stane 285€) ima iste kontakte zadaj, kot moj, le to ne vem, če bi pri meni deloval. Od mojega se razlikuje le po tem, da ima belo številčnico.
Saj za obratomer se mi ne gre tako zelo, (bom pač vozil "po posluhu"). Skrbijo me diode

, da ne bi kakšna napaka na motorju ostala prikrita.