Pleksi za okna barke;
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pred leti sem nabavil pleksi (ali nekaj podobnega) v firmi Vempleks na Hajdrihovi v Ljubljani. Odrezal in zakrivil ga je vrhunsko in tudi svetoval kako in kaj pri montaži. Vzel si je čas in se poglobil v zadevo. Barke nimam več ampak pleksi je še vedno brezhiben (sem bil pred kratkim na barki). Pokliči jih, mogoče dobiš še kakšno idejo glede na to, da se človek res spozna in poglobi...
Lp
Lp
Ko sem jo prodal je bil še čisto v redu. Sem pa prepričan, da bo ravno tako dobil mrežo kot vsi, vendar bo še nekaj let zdržalo. Moja original okna so zdržala kakih 20 let, res pa je, da se je na koncu že slabo videlo skozi. Zamenjal pa sem jih zato, ker mi je prežrlo aluminij v katerega sok bila vstavljena okna. Lp
Se bom tudi jaz vključil,da ne odpiram nove teme.Muči me slaba vidlivost skozi vetrobransko steklo ampak samo ponoči -zaprt fišermen s kabino.Ko ugasnem vso razsvetlavo je nekoliko bolje a še vedno se blešči,ko spremenim kot pogleda je bolje ampak še vedno zelo slabo.Ali obstaja kakšna rešitev?Morda premaz,morda reflektor na strehi?
Blešči se tudi sol na oknu z zunanje strani, najbolje je umiti okno z zunanje strani z slaedko vodo, ter ugasniti osvetljitev armature, vse ledice in ostala svetila, GPS najraje kar ugasnem in ga ne prižigam več, da se mi oko prilagodi mraku. Dobro je imeti navigacijske luči montirane tako da se ne bleščico na ograji ....., mene praktično vse kar sveti znotraj kabine moti. Vozim pa tudi malo počasneje nekih 14 vozlov, toliko da se počutim sigurnega in spremljam vse svetilnike. Reflektor samo poslabša vse skupaj.
Da si ti ne blešči uporabiš antirefleksna stekla, sicer so dvakrat držaja od navadnih ampak glede raznoraznih odsevov itd. so super, obstaja pa tudi folija prozorna katero se nalepi čez navadno šipo in ti ubije ta učinek odseva, nalepijo ti jo kot ko ti temnijo šipe. Jaz sem za vetrobransko kupil antirefleksno steklo, stranska pa sem polepil s to folijo in je res odlično.
To je antirefleksna folija pa jo lahko nalepiš kamor hočeš, se lepi pa kot pri toniranju oz. temnenju stekel. Je pa kar draga zadeva, točno ti neznam povedat kolko sem dal za meter ampak je blo kar nekaj 10€. naročil sem jo pa iz nemčije saj je pri nas oz. v italiji nisem nikjer dobil! Najbolše bo da se pozanimaš pri kakem steklarju oz. pri firmi katera tonira stekla
luftar napisal/-a:Pred leti sem tudi sam popravljal okna na bivši jadrnici. Urezal mi jih je Lado Kočevar Krili izdelki iz pleksi stekla d.o.o. tel 017500333 gsm: 041 638 062 e-mail: krili@siol.net.
Pri Krili sem dal ravnokar narediti nova vhodna vratca v barko. Mojstru sem prinesel originalna, v 2-3 dneh je naredil nova - zadovoljen sem s ceno, izdelkom in odnosom. Če bom rabil še kaj glede pleksija, grem definitvno tja.
Stara
Nova

Pleksi stekla
Povprašaj v firmi Krom Gunclje se precej ukvarjajo s pleksijem.
Poglej na internet.
lp Maus
Poglej na internet.
lp Maus
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost