Dodajanje 2 t olja v gorivo med sezono .??
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Fojki, pošteno sem se nasmejal, ko sem videl kakšno temo si odprl.
Mogoče pa je dobro, da raziščemo ta moja nečedna dejanja, ki so tudi meni šla težko od rok.
Kot prvo mislim. da so današnja olja za dvotaktne motorje tako kvalitetna, da ne more priti do zapackanja motorja, sploh pa ne pri tako majhnih koncentracijah.
Res pa mi je mehanik pri firmi, ki je uradni serviser za Mercruiser svetoval naj na vsake tri tanke v bencin vlijem pol litra olja za dvotaktne motorje- torej v mojem primeru na cca 600 l porabljenega bencina. Vzrok za to čudno dejanje naj bi bilo predvsem mazanje visokotlačne črpalke, kot je že Admin ugotovil v točki 2- Admin res razturaš.
Svetoval mi je tudi naj na vsak tank ulijem aditiv za gorivo.
Ker vem, da je na forumu kar nekaj uradnih in neuradnih serviserjev bi bil zelo hvaležen, če še kdo poda mnenje o dodajanju aditivov in 2T olja v bencin ali je to samo metanje denarja stran.
Ker naj na forumu ne bi delali za nikogar reklamo tudi mislim, da nikogar ne smemo križati- razen če je do tega res upravičen- kot npr Lambada d.o.o.

Mogoče pa je dobro, da raziščemo ta moja nečedna dejanja, ki so tudi meni šla težko od rok.
Kot prvo mislim. da so današnja olja za dvotaktne motorje tako kvalitetna, da ne more priti do zapackanja motorja, sploh pa ne pri tako majhnih koncentracijah.
Res pa mi je mehanik pri firmi, ki je uradni serviser za Mercruiser svetoval naj na vsake tri tanke v bencin vlijem pol litra olja za dvotaktne motorje- torej v mojem primeru na cca 600 l porabljenega bencina. Vzrok za to čudno dejanje naj bi bilo predvsem mazanje visokotlačne črpalke, kot je že Admin ugotovil v točki 2- Admin res razturaš.
Svetoval mi je tudi naj na vsak tank ulijem aditiv za gorivo.
Ker vem, da je na forumu kar nekaj uradnih in neuradnih serviserjev bi bil zelo hvaležen, če še kdo poda mnenje o dodajanju aditivov in 2T olja v bencin ali je to samo metanje denarja stran.
Ker naj na forumu ne bi delali za nikogar reklamo tudi mislim, da nikogar ne smemo križati- razen če je do tega res upravičen- kot npr Lambada d.o.o.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Aditiv za gorivo je smiselen, ker bo dejansko vezal na sebe vodo v gorivu če govorimo o tem aditivu, z drugimi besedami bi to pomenilo, da se voda ne bi usedla na dno, ampak bi bila homogeno porazdeljena po celotnem rezervarju, kar je seveda OK, saj tako nebi bilo nikjer zadostne koncentracije vode za razvoj alg, ki se tako ne bi mogle razvijati.
Je pa res, da če se napolni tank do vrha ko zapustiš plovilo, si že praktično rešil kondenzacijo in te probleme. Napolnit tank, drugega pa nič ni treba in nihče ne bo ime probleme z gorivom naslednjič.
Je pa res, da če se napolni tank do vrha ko zapustiš plovilo, si že praktično rešil kondenzacijo in te probleme. Napolnit tank, drugega pa nič ni treba in nihče ne bo ime probleme z gorivom naslednjič.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Tudi če imaš eno leto star bencin ni problema, jaz si moram vedno narediti zalogo, ker ni pumpe v bližini, pa nimam nikoli problemov, je pa načeloma res da par let star bencin ni popolnoma enak svežemu. Vendar ima večina probleme z vodo, ne s starim bencinom, seveda če zamenjamo star bencin smo tudi vodos svežim gorivom odstranili. Če pa se pojavijo alge - usedlina, potem pa so problemi z trokiranje itd..., samo za alge je zopet voda vzrok.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
točno to , star benc (ne mešanico ampak čisto gorivo)od lani u kanto za smeti. sem letos ponucal ene 20 l iz inox rezervarja od lani kjer je bilo verjetno še malo vode. takoj težave z motorjem2t. sem moral ene 80l čistega goriva pa aditiva skurt da je začel delat tako kot je treba.
Tako bencina od "lani" ne nucam nikoli več. že enkrat prej sem se nategnil pred leti na t18.sem se ga nažagal za crknt. me je kita na rami še 2 let bolela ob določenih gibih:)
Tako bencina od "lani" ne nucam nikoli več. že enkrat prej sem se nategnil pred leti na t18.sem se ga nažagal za crknt. me je kita na rami še 2 let bolela ob določenih gibih:)
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Sem ravno pred kratkim napisal, da se bencin v eni zimi res ne bo postaral. Bencin je več let praktično povsem enak in to, ko nekateri pravijo, da motor ni vžigal zaradi starega goriva je lari-fari...
Je pa hudičevo res, kar je napisal Gaso in še kdo. Preko zime se vam v bencinu nabere vlaga zaradi kondenzacije v tanku. To pa je potem VELIK problem!!! Potem zamenjaš gorivo in ko daš novega, si ves srečen, ker motor spet prede, po krivici pa okriviš "star" bencin...
Omenjate INOX tank... To je ogromen problem, če tank ni napolnjen do roba! Enako je tudi z aluminijastim tankom, če puščate praznega!!! Naslednje leto bo v gorivu zagotovo tudi nekaj vode, v najslabšem pa še kakšne alge in ne vem kaj. To slednje še posebej velja pri diesel gorivu!
Je pa precej bolj odporen na kondenzacijo plastičen rezervoar, vseeno pa ni imun, zato naj bo tudi ta preko zime povsem poln!
Pa ne se bati, da se bo bencin postaral... Po 5 letih konzerviranega motorja s polnim tankom, bo motor vžgal in deloval s tem hudimano starim gorivom povsem enako...
Je pa hudičevo res, kar je napisal Gaso in še kdo. Preko zime se vam v bencinu nabere vlaga zaradi kondenzacije v tanku. To pa je potem VELIK problem!!! Potem zamenjaš gorivo in ko daš novega, si ves srečen, ker motor spet prede, po krivici pa okriviš "star" bencin...
Omenjate INOX tank... To je ogromen problem, če tank ni napolnjen do roba! Enako je tudi z aluminijastim tankom, če puščate praznega!!! Naslednje leto bo v gorivu zagotovo tudi nekaj vode, v najslabšem pa še kakšne alge in ne vem kaj. To slednje še posebej velja pri diesel gorivu!
Je pa precej bolj odporen na kondenzacijo plastičen rezervoar, vseeno pa ni imun, zato naj bo tudi ta preko zime povsem poln!
Pa ne se bati, da se bo bencin postaral... Po 5 letih konzerviranega motorja s polnim tankom, bo motor vžgal in deloval s tem hudimano starim gorivom povsem enako...
Jaz imam na manjši barki, 20L plastični tank, in ga napolnim ko je dalj časa ne uporabljam, vmes pa niti ne. Z kovinskimi je še huje, še več kondenzacije se pojavi, zato jih nekateri celo oblačijo v izolacijo z zunanje strani. Pravilo je da manj kot je zraka v rezervarju manj je kondenzacije. Ampak vsi imamo izkušnje koliko je kondenzirane vlage zjutraj na čolnu, tudi v tanku je popolnoma enako, če je zrak v njem, vsak dan par kapljic pa se nabere. Jaz vsakič ko zapustim barko izpustim vodo iz separatorja, pred 14 dnevi sem nazadnje to naredil in sem izpustil cca 1.5dcl, tako da kondenzacija je problem pri gorivu, zato pa moramo imeti obvezno kvaliteten separator vode in vedno napolnit tank ko zapustimo plovilo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov