Zamašitev luknje ventila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

Zamašitev luknje ventila

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » Po Sep 27, 2010 11:18

V prihodnosti nameravam zamašiti luknjo cca 25 cm pod vodno linijo, ker ventila 3/4 " ne bom več potreboval. Namreč prav tam potrebujem prostor za rezervoar. Ker pa sem malo skeptičen, da bi to popravljal z poliestrom (stara plastika - problem vezave nove na staro plastiko), me zanima ali obstajajo kakšni čepi za ta namen. Enostavno bi v obstoječo luknjo privijačil čep, zatesnil in to je to. Ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje ?

LP Dobra vila
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Sep 27, 2010 11:26

Tudi jaz bi bil vesel informacije s čim je najboljše zapirat stare luknje. (na čolnih-da ne bo pomote) 8) Ker za kitat se mi zdi prevelika 40mm fi-globina 50mm.
mattheos
Poročnik korvete
Kraj: Atene - Grcija

OdgovorNapisal/-a mattheos » Po Sep 27, 2010 12:04

Ce sledis predpise kako poloziti novo plastiko na staro nebos imel nobenega problema...niti najmansega,,

no ker smo pa vcasih leni narediti vse kot pise v knjigah naj vam pa povem da v vseh Nauticnih trgovinah prodajajo lesene cepe z katerimi lahko zapres lukno od ventila ..so v razlicnih demenzijah...cez ta cep lahko se premazemo z sikaflexom...ker pa to ni resitev za vedno bi osebno rajsi zaprl lukno z polyestrom..

Lep Pozdrav
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Sep 27, 2010 12:30

Mislim, da so tisti čepi bolj namenjeni reševanju krizne situacije npr. ko ti ventil spusti ali pa se ti celo odlomi ga zabiješ iz zunanje ali pa notranje strani v luknjo.... Vsaj zato jih imam jaz na krovu... Če se pa motim me pa popravite :?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
mattheos
Poročnik korvete
Kraj: Atene - Grcija

OdgovorNapisal/-a mattheos » Po Sep 27, 2010 13:05

Resnica je ta...

Res je pa tudi da na lesenih ladjah na kobilici dajo le lesen cep pa nic drugega...in tako zdrzi do naslednje sezone ko gre ladja spet v drydock..

dodal sem da bi cep zascitil z sikafloxom da se nebi prevec napijal z vodo in sem siguren da nebi bilo nobenega problema... dodal sem tudi da bi osebno lukno zaprel z polyestrom :wink:
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Sep 28, 2010 07:07

glede na to da imaš možnost laminirti iz obeh strani je najbolše da to narediš s smolo in vlakni iz obeh strani cca.20cm2

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov