Seloc navodila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

Seloc navodila

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Feb 22, 2008 06:29

Na naslovu:
http://www.selocmarine.com/product_finder.php
ponujajo servisna navodila za razne izvenkrmne motorje. Ali je to kdo že kupil in kakšne so izkušnje, rabim ga za evinrude 115 letnik 98?
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Feb 22, 2008 07:23

So kar vredu zadeve ja. S pomočjo take knjige lahko marsikaj popraviš sam, saj vidiš, kako je narejeno. Zraven so ponavadi kompletni opisi, skice, eksplozijske risbe... Zelo dober je tudi Clymer.

LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Feb 22, 2008 22:14

Hvala za odgovor

lp

motorni
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Apr 10, 2008 22:43

Če citiram kolega Donalda iz ZDA:

"Edino mesto, kjer sta uporabna Clymerjev in Selocov priročnik:"

Slika

Izogibajte se tem priročnikom! Po pričevanju številnih serviserjev sta neuporabna, v nekaterih primerih celo NEVARNA, saj je v njih polno napačnih podatkov. Če je možno si pridobite OEM priročnike, za mercruiserja imam kar nekaj linkov do online PDF priročnikov.

LP

S. Sršen
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Apr 10, 2008 22:57

Kupil sem online dostop seloc za evinrude 115, navodila so kar uporabna, kupil sem colske ključe, razdrl peto (v olju je bilo malo vode), pregledal zobnike in ležaje, zamenjal semeringe in tesnila, zamenjal impeler in zadevo sestavil nazaj. Ker sem to delal prvič, bi brez teh navodil kar tenko piskal.

lp

motorni
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Apr 10, 2008 22:58

Jah se strinjam delno s tabo Sašo, vendar tako hudo pa spet ni, da so navodila samo za brisanje riti! :D Priročnik je čisto OK za amaterja, ki želi kaj postoriti na motorju. Tisti, ki pa bo delal generalko in bo rabil recimo tolerance, pa momente privitja glave, pa naj le seže po pravih originalnih navodilih. Ampak generalne na motorju pa mislim, da ne bo delal noben član foruma sam. To naj raje stori strokovnjak, ki zna zadevo spraviti v red brez Seloc-a, brez Clymer-ja in tudi brez originalnih Merc in Volvo navodil.

LP
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Apr 10, 2008 23:33

Kolikor spremljam te newsgroupe, so napake res obupne in se ne nanašajo samo na tolerance in numerične vrednosti ampak tudi na npr. montažo in demontažo posameznih sklopov, npr. montažo in demontažo Z pogona (npr. pozicijo krmilne pletenice oz "zajle"). Sam nimam teh 2 priročnikov, ker sem raje vzel kar OEM, kot so mi svetovali.

LP

SS
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Apr 11, 2008 08:30

Imam Clymer, imam tudi OEM, pa ti lahko povem, da sta za Merc skoraj identična. Res je, da nisem jsz to kaj posebej prebiral in natančno gledal, vendar je Clymer kar natančen glede vsega... Za Seloc pa ne vem natančno, ker sem jih videl samo od daleč (prelistal)...

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov