elan 495f-tus ne dela
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
elan 495f-tus ne dela
Obeta se popravilo,torej rocka za tus ,ko le to stisnemo naj bi pumpica pognala vodo ,pa jo ne .Moznosti napake so kje,varovalka al pumpa,te varovalke so pa kje? al je kej drugega ? lp
Najprej izmeri z Ohmmetrom, ce stikalo/presostat dela. Nato poglej na hidroforju, ce je v sistemu pritisk( to lahko preveris tudi na drugih pipah) oz. , ce glavna crpalka preko presostata dela. Poglej tudi, ce je v glavi tusa mrezica/filter in ce ni zamasena. To je to kar mi trenutno pade na pamet,
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
To Nemo, hvala, to me je zanimalo , in ker sem bil že na tej strani sem tukaj tudi vprašal.
Se mi je pa zgodilo da pumpica ni pognala ker sem bil z vodo na najgi, ko pa sem dotankal pa je spet vse letelo kot treba.
Pa ne kaljužna ker je sploh nimam , me pa v zvezi s tem zanima, ali je bolje kupiti ročno ali električno kaljužno ker jo bom montiral na vsak način. Zaenkrat se nagibam k ročni.
mirno morje!
Se mi je pa zgodilo da pumpica ni pognala ker sem bil z vodo na najgi, ko pa sem dotankal pa je spet vse letelo kot treba.
Pa ne kaljužna ker je sploh nimam , me pa v zvezi s tem zanima, ali je bolje kupiti ročno ali električno kaljužno ker jo bom montiral na vsak način. Zaenkrat se nagibam k ročni.
mirno morje!
cougar
Normalno se montira električno kalužno črpalko z avtomatskim vklopom. Obstajata dva načina in sicer klasična varianta s plovcem, ki da kontakt ali pa novejša elektronska, ki vsakih nekaj minut vklopi črpalko za pol sekunde in pri tem izmeri tok. Če je tam kaj vode, potem je električni tok ob zagonu bistveno večji in črpalka ostane vklopljena... Seldnja varianta deluje, mene pa tako hudičevo moti, da je na moji barki zagotovo nikoli ne bo! Problem je v hrupu, ki ga črpalka povzroča vsakih nekaj minut, cel dan, celo noč... Drugi problem je, da je to tudi dodatna obremenitev za akumulator, kadar te ni na barko npr. 3 tedne. Tretji problem pa je spet elektronika, ki nikoli ne veš kdaj odpove poslušnost... Pri mehanskem vklopu lahko pravilno delovanje vedno preveriš...
Ročna črpalka je OK, vendar le kot dodatna možnost v skrajni sili. Imeti jo na barki je odlično, vedar samo kot dodatek k električni oz. večim električnim!
LP
Ročna črpalka je OK, vendar le kot dodatna možnost v skrajni sili. Imeti jo na barki je odlično, vedar samo kot dodatek k električni oz. večim električnim!
LP
Na barki imam tako malo vode, da jo zaenkrat posrkam kar z večjo injekcijo, pa še to samo okoli motorja. Hvala bogu, ampak nikoli se ne ve. Korac rabim za odzadaj v spojlerju, tam je pride malo več, okoli liter na mesec, pa še to pri pokrovih ki ne dihtajo in pa nekaj pri pljuskanju valov skozi odprtino za tuš na krmi. Zato sem se odločil za ročno. Bi mi pa prav prišla električna v zadnjem primeru, ko mi je voda natekla do pohodne deske v "salonu" , ampak to zaradi poskusa vloma.Ja res.polomili so mi dvižna vratca na jadrnici.K sreči imam pod njimi odprt kombiniran hladilnik ki je zadržal večino padavin. No tako, za vse je kaj dobro a ne??
Uživajte na morčku in zaklepajte svoje barke!!
Uživajte na morčku in zaklepajte svoje barke!!
cougar
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov