pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
pomoč
A mi lahko gdo zaupa kakšen brusni papir naj uporabim za prenovo elanovega čolna?
rdečega
No, kakršno vprašanje, takšen odgovor
Pri obnovi čolna boš rabil več različnih brusnih papirjev, odvisno od tega kaj boš brusil in kako fino boš brusil.
V grobem pa boš rabil največ papirja granulacije 80-220, z grobim (60-80) pač brusiš takrat ko je potrebno čimhitreje odbrusiti čimveč materijala, ko pa se obnova pribižuje zaključku pa uporabljaš bolj fini papir (npr 220-360 za šprickit).
Prosim postrezi nam z kaj več podatki o tem kaj nameravaš brusiti, morda prilepi kako sliko, pa bo lažje odgovarjat.
Vsekakor pa priporočam kvaliteten brusni papir, ne kakšnega poceni, ker je razlika ogromna in na koncu nič ne prišparaš z uporabo poceni papirja (osebno sem zelo zadovoljen z švicarskim, modre barve, mislim da je SIL al nekaj podobnega proizvajalec)
No, kakršno vprašanje, takšen odgovor
Pri obnovi čolna boš rabil več različnih brusnih papirjev, odvisno od tega kaj boš brusil in kako fino boš brusil.
V grobem pa boš rabil največ papirja granulacije 80-220, z grobim (60-80) pač brusiš takrat ko je potrebno čimhitreje odbrusiti čimveč materijala, ko pa se obnova pribižuje zaključku pa uporabljaš bolj fini papir (npr 220-360 za šprickit).
Prosim postrezi nam z kaj več podatki o tem kaj nameravaš brusiti, morda prilepi kako sliko, pa bo lažje odgovarjat.
Vsekakor pa priporočam kvaliteten brusni papir, ne kakšnega poceni, ker je razlika ogromna in na koncu nič ne prišparaš z uporabo poceni papirja (osebno sem zelo zadovoljen z švicarskim, modre barve, mislim da je SIL al nekaj podobnega proizvajalec)
pomoč
Hvala za odgovor in nasvete.Prenovil bom celoten čoln.Čoln je sicer bil nanovo obnovljen,vendar je tri leta stal zunaj nepokrit preden sem ga jaz dobil.Opazil sem manjše razpoke in na nekaterih mestih odrgnine.V notranjosti je vsa barva odstopila ker je bil poln vode.Slike bodo mogoče še danes ce utegnem.
Priporočam da uporabiš papir 80 za brušenje razpok, ki jih nato pokrpaš s poliestrom in pokitaš, to pa nato brusiš z čedalje bolj finim papirjem. Kako na fino boš šel pri brušenju pa je odvisno od tega kako sijoč čoln želiš, oz koliko se ti ljubi s tem ubadat. Med 80 in 220, pa uporabi še 160, pa morda še kako stopnjo vmes, sicer pa boš najbolje videl ko se zadeve lotiš in prideš do konkretnih izzivov. Kar pogumno!
pomoč
prosim če mi pošlješ svoj mail da ti posredujem slike čolna.moj mail je tomaz.vinter1@gmail.com
BRUSNI PAPIR
Za Elanov coln je najboljsi tisti iz Merkurja.
b9
b9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti