Morda začetniško vprašanje, ampak vseeno: se vam zdi smiselno nogo ob menjavi olja znotraj oprati, npr. z bencinom ali kakšnim topilom? Imam Alpha one in glede na stanje in vonj olja, se mi zdi noga kar zelo obremenjena (Merc 4.3). Olje po koncu sezone dobesedno smrdi po zažgani sklopki. Razmišljam, da bi ob menjavi v nogo vlil nekaj bencina ali topila, da se malce očisti. Seveda se mi takoj poraja vprašanje, da ne bom uničil semeringov. Sicer še nisem slišal, da bi kdo počel kaj takšnega, ampak vprašat ni greh, posebej, če bi lahko bile posledice kakšne neumnosti kasneje precej dražje od koristi.
Pa še eno vprašanje, ker sem lenuh in se mi ne da brskat po netu. Kaj potrebujem, če bi zamenjal Alpha one z Bravo duoprop? Je potrebno menjat tudi sklopko, ali paše eno z drugim, je šablona vpetja na steno enaka, se pravi eno nogo dol, drugo gor, ali je potrebno zamenjat oz. preuredit še kak del?
Če bi bila menjava enostavna, bi se morda lotil zadeve. Tudi računica je enostavna. Ker je moja noga še OK, bi jo verjetno hitro spravil v promet, ostalo dodal,......-ideje pač ideje