Brušenje poliestra

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Feb 22, 2011 10:15

No sedaj ko sem hotel z rotacijsko s finiširat pa ta jajca (nova) brusijo en k...c, zavrti in ko naslonim na podlago pa pojenjuje vendar brusilka vrti z istimi obrati, kot bi kakšna sklopka odmaknila motor. A vse rotacijske tako funkcionirajo? Namreč prvič brusim z rotacijsko. Sem šel zamenjat v šrtacuno vzel drugo in isto sranje.
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » To Feb 22, 2011 10:27

Ja pri vseh je tako.Probaj tako da malo nagneš na rob, ne da je cel krog na površini.Malo nagneš oz malo bolj pritisneš na robu pa gre lažje..
Je pa res da če si kupil kakšno poceni zadevo gre hitro ta prenos ( oz ležaji al karkol je notr ) k vragu in potem res nič ne dela.Jst sem zamenjal že dve.Odlična zadeva je modra bosch z 150 mm krožnikom.je pa tudi cena višja.mislim da cca 200 eur
Še en nasvet.Ne pusti vrtet v prazno.Vedno ko končaš z brušenjem ustavi mašino tako da je še vedno prislonjena na material.Ti bo dlje zdržala.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Feb 22, 2011 10:37

Kocka naj ti vrnejo keš pejd u bauhausa na rent oddelek naj ti dajo eno power brusilko boš ceneje čez prišel če tega ne misliš nucat, jaz si tako za enkratno uporabo, agregat, štrajfix.. grem vse tja rentat za 20 eur pa itak ne bi imel kje tega spravljat če bi kupil. nucam pa npr. enkrat na leto, če.
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Feb 22, 2011 10:46

Da mal pomagam okol mašinc za brušenje :D Špice pa robe ki stran visijo pobereš z fleksarco in brusnim papirjem , večje neravnine zravnaš z prisilno rotacijsko na fino brusiš z rotacijsko vibracijsko mašinco. Na fleksarci papir 60 ali manj na prisilni rotacijski 80 na rotacijsko vibracijski 150 alii več . Glede firme pa vzemte Rupes je profi men so mašince zdržale 6 let in še vedno delajo, v cenah pa ni velik razlike naspram bosch :D
LP Marjan
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Feb 22, 2011 11:47

Jaz sem dal za mojo 15 eur v Hofer-ju :oops: , ok lahko jo vrnem ima 3leta garancije al pa šenkam kateri, ki ima manikuro nohtov.

Je ravno obratno kot pri BMW, "tam radi, a nečuje se", pri meni pa "čuje se, a ne radi. :lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil kocka, dne To Feb 22, 2011 13:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 22, 2011 12:37

Nee...
Samo na rob ne, potem je brezveze, vzami pilo pa bo isti efekt pa se za vibro prisparas... da pojenjuje je dokaj normalno za svohnejse masine, predvsem, z grobimi papirji. Verjetno si tudi malo pregrob... Bolj nalahko pa bo slo... Ko bos brusil fino bo pa OK.

P.S. saj imas garancijo na masinco. Naj se matra, tudi ce crkne, gres in vzames novo.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 22, 2011 12:45

@marjan5
Rupes je ze bolj, kot ne profi roba. Jaz sem imel od njih planetarno polirko. Super zadeva, ni kaj.

Je pa tu posredi večna dilema. Ali dati toliko denarja, ce bos rabil samo enkrat. Ali kupiti slabse in se malo pomatrati... Ali pa si iti sposoditi. To zadnje je tako-tako. Ko vrnes bi 100% rabil še za "samo 3x potegnit"...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Feb 22, 2011 12:57

Že vidim scenarij za eno epizodo serije A JE TO. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Feb 22, 2011 12:58

Ko vrnes bi 100% rabil še za "samo 3x potegnit"...
:lol: :lol: :lol: :lol:
smešno ampak na žalost resnično.

Janadino ti se kar zajebavaj jaz pa že tako usran od smole, da če bi padel na mato bi me lahko imel do konc življenja za strašilo. :wink:
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Feb 22, 2011 14:01

Če hočete da zadeva funkcionira kupiš bosch plavo, verjetno najbolj preverjena znamka in kvaliteta, mi mamo vso orodje od boscha(plavo) in funkcionira....ostale pizdarije za 15-20€ so kurac, res pa je da ne bi kupoval mašine za 200-300€ za naredit eno konzolo!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 22, 2011 14:32

Jaz sem včasih kupoval vsako orodje dobro, pa tudi, če sem enkrat rabil...

Nazadnje sem ugotovil, da sem kupoval za druge. PA bi posodil itd...

Nazadnje pa sem enemu rekel, ko je vprasal:
"A mi posodiš, saj če se pokvari ti bom novo kupil"

Sem imel slab dan in sem mu rekel, da mu bom naredil uslugo in da naj kar kupi takoj novo, ker če mu crkne moja, bo on se vedno brez, jaz pa bom imel novo. In mu nisem posodil. Potem je to prislo nekako okoli, zdaj imam mir :) Seveda izjema so prijatelji itd...

@rider666 saj sem rekel, večna dilema, res je neumno dati toliko denarja za enkratno uporabo. Manjka pa nek razred orodja med temi 15€ pa do tistih 200, kot stane profi, ceprav kakega B&D se da dobiti za okoli 100€
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Feb 22, 2011 14:56

Ja bosch zeleno orodje je neki srednji cenovni razred!
petjan
Štabni praporščak
Kraj: opekarska cesta 19
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a petjan » To Feb 22, 2011 22:32

no tkole .mercedes med mašinami je definitivno festo in samo festo.če bi jo imel samo zase bi jo že kupil.problem je k stane za dve rupeski in ni za moje škise.rupes trenutno stane okoli 280 eur.jest uporabljam samo rupes.mam jih ene 4 .od tega eno novo ,eno z velkim diskom in dve stari cca 10 let.delajo odlično in skoraj vsak dan.brusim od poliestra do kita ...z njimi brusim tudi na vodo.vsi brusni papirji od 500 naprej se zapacajo na poliestru in si pač pomagaš z h2o.mam tud devalt ki je razred ala rupes sam se skrije.ni vredna tega denarja.uglavnm ko se navadiš na eno mašino je to to.to je kar se tiče orodja.kar se pa tiče brušenja pa sledeče.ko imaš grobo površino od poliester laminata vzameš fleksarco(mimogrede imam 10 fleksarc od b&d za 29 eur iz bauhausa in delajo odlično.ko jih pet skurm jih mal raztavm in jih ven dobim 3.garancije ne uporabljam se mi ne splača),v grobo pobrusiš vse punkle.če nimaš roke in dobrih oči si pomagaš z lajšto,plazmo..vzameš še brusni papir g40 za ročno brušenje in dobro zmatiraš.očistiš,umiješ,pokitaš na lajšto.pol pa mašinca.začneš z 120.zravnaš kolikor lahko .če ti ravnanje ne gre si lahko pomagaš z paklcem in zbrusiš na roke.na kit lahko namažeš tudi tester(aceton pa mal pigmenta druge barve)in potem ko brusiš točno vidiš kje imaš luknje ki jih bo treba še pokitati.sledi papir 220,400,če moraš še naprej brusiti greš na vodo.če greš ročno zadostuje 800,1200,na mašino pa 600.ne vem kok hočeš speglat zadevo.to je v grobo to .veliko uspeha
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Feb 23, 2011 13:10

Kocka se mi zdi da pretravaš z brušenjem samega poliestra. Obrusiš samo kakšne bunke in če ti kje mata ven gleda. Eventuelno bi lahko zbrusil z roko. Ne pretiravaj z brušenjem, ker ti moraš dodajati material ne ga stran jamati. Na koncu boš itak kital. Pa tudi da boš 4x preplastil z mato je brezzveze. Jaz sem samo 2x preplastil malo bolj bogato pa sem imel na koncu debelo poliestra 1cm. V bistvu je ža sama vezana plošča dovolj močna brez da bi jo sploh oblekel. Pa če boš imel predebelo boš imel velike težave z vrtanjem lukenj. Sploh okroglih. Meni so se tudi šraufi lomili.
Na eni od slik kjer sem delal konzolo je tudi vibracijska brusilka hobi varijante, ki mi je služila odlično.

LP Klemen
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Feb 24, 2011 13:35

No sedaj je oblačenje v poliester končano in me zanima kako naprej, torej ali je potrebno smolo kaj pobrusit preden kitaš(+kak poseben postopek čiščenja površine zaradi prahu) s kitom oz. s čim premazat, al gre kar direkt kit gor, brušenje in potem temeljna ter na koncu barva?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti