Pozdravljeni!
Vse je enkrat prvič, torej tudi moja prijava na forum.
V dar sva z ženo prejela 25 let star čoln (gliser, poliester), dolžine 4,75. Bil je v slabem stanju, delno sem ga že obnovil s pomočjo prijatelja že pred 4 leti (barvanje kabine). Volan in komande so zanič, prav tako vsi instrumenti, saj je čoln stal na mestu cca 15 let. Čoln sta poganjala dva izvenkrmna motroja Tomos 18 - sedaj imam samo še enega.
Rad bi nabavil volan, komande, vse potrebne instrumente (lahko rabljene), neke vrste itison ali tepihe za navtiko... skratka, kar nekaj je še za postoriti na čolnu. Čoln je bil registriran na Hrvaškem, vendar je bil od tam odjavljen in prepeljan v SLO (sedaj ugotavljamo, da to ni bila najbolj bistra poteza). Sedaj bi ga moral še registrirati po sanaciji, vendar ker je samogradnja ni več načrtov. Menite, da je vseeno možno dobiti registracijo?
Ker sem začetnik na morju (razen kot sopotnik), bi raje začel znižjecenovno barko, v primeru kakšnega nespametnega manevra.
Prosim za osnovne usmeritve, ko pa bom prispel do bolj podrobnih odločitev, vas bi pa ponovno prosil za pomoč.
Lep pozdrav v upanju na čimveč posredovanih strokovnih odgovorov.
Yannick
OBNOVA ČOLNA, VOLAN, KOMANDE etc.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ne glede na kraj reg. boš potreboval kupoprodajno ali darilno pogodbo, dokumente od čolna, motorja in vpisni list. Ne vem kaj od tega imaš a že v štartu slabo kaže ... Če imaš papirologijo pošlihtano (?!) boš moral za reg čolna pri nas plačati kako bi rekel carino ... za hrvaško nebo treba je pa sigurno čoln že zdavnaj brisan z registra plovil. Tako, da bo še najbolje, da se obrneš na eno izmed treh luških kapetanij pri nas ali tisto pri kateri je bil čoln nazadnje reg. in jim poveš kaj imaš od papirjev, če sploh kaj in oni ti bodo znali kaj več povedati. A po prebranem imam občutek , da je škoda časa in denarja za obnovo čolna dokler ne veš pri čem si. Ena izmed možnosti pa je (????), da poskušaš pridobiti nove papirje kot za novogradnjo sicer ne vem kako to gre a sigurno se bo našel nekdo na forumu, ki je imel podoben primer oz. je bolje podkovan kaj narediti v takem primeru. Jaz osebno sem imel pred leti priliko kupiti od znanca manjšo jadrnico domače izdelave reg. v Novigradu a sem projekt takrat opustil, ker je bilo preveč komplicirano prav z papirologijo, kje pa je bila šele obnova ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov