Samogradnja lesenega kanuja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Apr 04, 2011 14:48

Adijo pamet, svaka čast, presunila pa me je teža, ali je res tako lahek? Neverjetno.
Koliko ur dela? :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Apr 04, 2011 14:51

js ti dam 10-ko za tole! Ne ga srat po vodi boš še kak ris naredo! Izdelava zgleda res 1A. za na razstavo bi bil taman!
Aljo
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Aljo » Po Apr 04, 2011 15:18

Hvala za vse lepe besede!
Glede uporabe je pa tako, da je narejen za uporabo, ne samo za gledat, praske itak bodo, jeseni ga bom malo pobrusil in na novo polakiral oz kako večjo poškodbo še pred tem popravil z epoxijem. Zdaj samo upam da bo prva praska čimprej, da bom potem odrešen tega bremena čakanja na prvo :lol: . Najlepše razstavljen bo pa zame na Bohinjskem jezeru, pa na kakem poletnem potepanju po Kolpi, pa na pijačo v stari del Ljubljane se bom tudi odpeljal.

Glede teže: kanu je za ta tip konstrukcije pravzaprav kar težak, vendar sem se zavestno odločil da z težo ne bom varčeval za vsako ceno. Tako sta palubi precej dolgi, iz masivnega oreha, ki je debel 35mm (pa potem stanjšan kjer je lahko), namesto da sem ražme delal iz mahagonija bi lahko bile iz lažjega lesa, tudi pri okvirih sedežev bi namesto jesena lahko uporabil lažji les, saj na sedežih sile niso prehude, predvsem pa so dokaj statične. Ampak cilj je bil da ostane teža pod 40kg, oz da ga lahko sam dvignem na streho kombija, kar naredim brez težav, Tko da sem prepričan da bi lahko dosegel težo 30kg, brez hudega kompliciranja, pa na trdnosti praktično ne bi nič izgubil. Ampak orehove palube pa tudi "odtehtajo" svoje, vsaj zame.

Ure pa sem si dokaj vestno zapisoval, vsaj za večja dela, precej pa je bilo tudi "pobegov" v delavnico za urico ali dve, tega nisem beležil, tako da je realno vloženih okrog 300 ur dela.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Apr 04, 2011 18:37

WAW... Sam sem sicer popolnoma anti ročnemu pogonu bark, vendar tega bi pa imel, ze zato, ker je zelooo lep.

Vsa čast, res dobro izgleda in mislim, da se bo tudi peljal dobro... na kombiju in odlično plul.
Kapo dol!
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Po Apr 04, 2011 19:57

UUUAAAAUUU :shock: :shock: :shock:

Madona je lep! Vse čestitke!
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Mat13
Poročnik bojne ladje
Kraj: dravskla dolina

OdgovorNapisal/-a Mat13 » Po Apr 04, 2011 20:24

Zelo lepo! Čestitke.
kak je luštno če je fajn
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Apr 04, 2011 21:14

Nisem še videl lepšega. Mislim, da si naredit veselje tudi tastu. Zelo mi je bilo zanimivo, da si v blogu za odločitve opisal razloge, tako da se je iz tega bilo mogoče marsičesa naučiti.

Enako velja za to, kako si izbiral materiale.

Če bo še plul dobro, in mislim da bo... no, če boste na Bohinjskem jezeru, se verjetno vidimo.

Zadnje čase me sicer po vodi največ poganjajo jadra, takoj za tem je bil pa kanu (sicer plastični in težji od tvojega, tistega ne bi na streho avtomobila dvignil sam).

Kanu je pri nas na Bohinjskem jezeru še vedno 'vlečna služba' za privleči jadrnicez boje do pomola in nazaj, postavljanje boj za tekmovalno polje in podobno), in meni je to - torej 'plovba na ročni pogon' tudi še vedno v veselje.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Apr 05, 2011 07:46

Prekrasen izdelek... :shock:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov