Torej, je že kdo menjal na 5.7 V8 mercruserju dvojni frgazar za štirojnega ? Mislim da bi moral dobiti nekaj na moči, ampak ali se splača, glede na stroške ?
Torej potrebujem najberš mainfold in pa frgazar, kar se tiče pa sraufarije to gotovo lahko opravim privezan v marini ?
Mercruiser,frgazar,menjava ?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pridobiš cca. 20-30 konjev (če se prav spomnim), motor lažje zadiha. Vsekakor uplinjač ni poceni, sploh pri nas. Američani favorizirajo EDELBROCKA. Rabiš pa intake manifold, dihtungo za manifold, dihtungo za fergazer, pa fergazer - opraviš pa lahko brez problema na vodi.
Kako je pa z krmilno zajlo ("pletenico", bljak kakšen izraz) oz krmiljem ter flame arrestorjem pa nebi vedel
LP
SS
PS: Pa si 100% da bi rad mel teh 20 konjev več? Ker več konjev = večja poraba = več $$$
Kako je pa z krmilno zajlo ("pletenico", bljak kakšen izraz) oz krmiljem ter flame arrestorjem pa nebi vedel
LP
SS
PS: Pa si 100% da bi rad mel teh 20 konjev več? Ker več konjev = večja poraba = več $$$
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
vic je v tem, da se mi zdi,da mi fali malo moči pri izglisiranju.
na nogi imam štirikraki propeler 26 P in če nas je več na čolnu se malo matra,da izglisira in tudi pri končni obremenitvi mi motorja ne zavrti do konca.
Če dam gor trikraki 23P pa je se slabše, ker deluje kot bi vrtelo v prazno. Vmesnih možnosti propelarja trenutno nimam, in tudi poceni niso.
Torej gledam drugam, da odpravim ta problem.
na nogi imam štirikraki propeler 26 P in če nas je več na čolnu se malo matra,da izglisira in tudi pri končni obremenitvi mi motorja ne zavrti do konca.
Če dam gor trikraki 23P pa je se slabše, ker deluje kot bi vrtelo v prazno. Vmesnih možnosti propelarja trenutno nimam, in tudi poceni niso.
Torej gledam drugam, da odpravim ta problem.
Tex lahko prideš z 300€ skozi. Smo na našem Mercruiserju planirali enak poseg ampak letošnje leto ni financ
Drugo leto pa sigurno. Sem se pa pogovarjal z enim stricom iz Nemčije, ki je to na svojem motorju naredil.
Rekel je tako; Edelbrock performer intake 2101 je model intake. Frgazer pa je Edelbrock 1406 marine pa je model fegazerja. Rekel pa je tudi, da je treba še nekaj predelati, pa bom kr prepisal kaj je reko, ker ne razumem vsega; "Die vergaserspinne bzw Brücke oder Performer mußte ich an den inneren Löchern etwas nach oben hin nacharbeiten ist aber nicht schlimm. Dichtungsmittel von Loctite nahn ich für
die Dichtungen zusätzlich und auch für die 12 Schrauben die schräg in die Zylinderköpfe gedreht sind ."
Upam, da ti to kaj pomaga.
Rekel je tako; Edelbrock performer intake 2101 je model intake. Frgazer pa je Edelbrock 1406 marine pa je model fegazerja. Rekel pa je tudi, da je treba še nekaj predelati, pa bom kr prepisal kaj je reko, ker ne razumem vsega; "Die vergaserspinne bzw Brücke oder Performer mußte ich an den inneren Löchern etwas nach oben hin nacharbeiten ist aber nicht schlimm. Dichtungsmittel von Loctite nahn ich für
die Dichtungen zusätzlich und auch für die 12 Schrauben die schräg in die Zylinderköpfe gedreht sind ."
Upam, da ti to kaj pomaga.
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Kdo je na strani
Po forumu brska: omas in 16 gostov