servis sidrnega vinča

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dolfisi
Poročnik korvete

servis sidrnega vinča

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Ne Maj 18, 2008 01:44

pozdravljeni, mene pa zanima, če kdo pozna koga, ki se ukvarja s popravili sidrnih vitlov... :)
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Ne Maj 18, 2008 09:12

Kaj pa ne dela? Ali je okvara mehanska ali elektricna? Kaksne so varovalke in rele(ce ga imas)?
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Maj 18, 2008 10:31

Dolfisi Živijo!
Najbolje je da se kar sam lotiš popravila. Ko ga enkrat razstaviš boš takoj videl kaj je narobe, potem pa na lov za rezervne dele. Včasih moraš nekatere dati narediti, morda ga boš moral samo očistiti ali pa popraviti elektromotor.
Veliko sreče in lep pozdrav! :wink:
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Po Maj 19, 2008 09:08

Hvala luftar, z vitlom (Simpson Lawrence 1500w) ni pravzaprav zaenkrat nič narobe, le to me skrbi, da mi ne bi crknil nekje sredi dopusta. Skrbi me pa zato, ker ni bil servisiran že vsaj 7 let :? , podatek je od prejšnega lastnika barke... lep pozdrav :)
Uporabniški avatar
nemo
Admiral

OdgovorNapisal/-a nemo » Po Maj 19, 2008 09:19

Ce elektrika dela, je edino kar lahko naredis to, da odvijes vijak za zatiskanje vitla, razstavis komponente in jih ocistis, ker se med njimi rad nabira pesek in ostala svinjarija, namazes vse z dobro mastjo, ki naj bo posebej za uporabo delov , ki so ispostavljeni slani vodi in nazaj sestavis. Sam sidrno vitlo tako pripravim pred vsako sezono in ze 5 let nimam tezav. Poglej tudi, ce imas v razdelilni skatli pod winchem talilno varovalko in si nabavi 2 (seveda, ce imas razv. skatlo) in to je to. Ce pa imas rele in ti ta pregori, bos itak abil elektricarja, ki ga bo zagotovo nasel.
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Po Maj 19, 2008 09:29

hvala za hiter odgovor... mislim, da ima samo rele, zelo masivna zadeva pri električni razvodni plošči. Verjetno bom rabil električarja, da mi te zadeve malo pregleda, ker se še nisem dobro spoznal z vso inštalacijo, pozdrav, :)
Uporabniški avatar
nemo
Admiral

OdgovorNapisal/-a nemo » Po Maj 19, 2008 21:45

Lahko ti samo svetujem, da ne popravljaj, kar ni pokvarjeno. Ce poklices elektricarja, ti bo lhko meril, pregledal in nato racunal. Ce vse dela mislim,da ni potrebno dodatno kontrolirat, ker se lahko vsak sistem na barki nepredvidoma pokvari in nobeden elektricar tega ne more predvideti.
Uporabniški avatar
Bojan 1962
Kapitan
Kraj: Stična

OdgovorNapisal/-a Bojan 1962 » To Maj 20, 2008 07:11

Bravo, popravlja se vedno samo pokvarjene stvari in teh je na barki vedno dovolj. Bolj ko kao vzdržuješ, delujoče stvari, večja je verjetnost da bodo crknile. Ponavadi to naredijo zaradi naših posegov.

lp Bojan
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov