Kako do dokumentov ?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

milanm22
Poročnik fregate

Kako do dokumentov ?

OdgovorNapisal/-a milanm22 » Če Maj 05, 2011 14:00

LP
Najprej se opravičujem, če podobna tema že obstaja. Na forumu je ogromno govora in se sploh ne čudim, da v poplavi podatkov ne najdem zase nič kar me trenutno zanima.

Na voljo imam eno manjše plovilo, ki je v bistvu zapuščeno in nima dokumentov.
Jaz pa bi rad to zadevo obudil in jo postavil nazaj v vodo.
Kako torej naj se lotim dela..... Najprej seveda potrebujem dokumente, da bom brez skrbi lahko začel z obnovo.

Prosim za nasvete......
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Maj 05, 2011 15:48

Težko.

Ali ima barka registrsko oznako? Če jo ima, lahko po njen najdeš lastnika in narediš prepis.

Če nima registrske, oziroma ne poznaš lastnika je varianta, da kupiš dokumente od enakega plovila (kakšnega razbitega, neuporabnega,...) in zamenjaš ploščico s številkami.
V8 + Jet drive
copland
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a copland » Če Maj 05, 2011 18:21

Za registracijo potrebuješ dokument s katerim izkazuješ lastništvo in certifikat o ustreznosti plovila za plovbo. Za prvi dokument nisem prepričan, vendar če gre za starejši čoln, bi ga lahko nadomestil s kakšno izjavo, to se moraš pozanimat na luški kapitaniji, drugi dokument pa ti izda Germanischer Lloyd Slovenija d.o.o. Ferrarska ulica 30, Koper. Njihov tel. 05 639 50 83, pridejo tudi na dom, pregledajo in premerijo čoln ter izdajo certifikat, lahko pa opravijo še pregled za registracijo tako, da potem dokumente samo pošlješ na luško kapitanijo, kjer ti izdajo vpisni list. Tako ti čolna sploh ni treba vozit na registracijo.Ta certifikat te bo stal okoli 200 eur.
lp
milanm22
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a milanm22 » Če Maj 05, 2011 18:46

Nima ne registrske označbe in ne tablice. Vsaj našel nisem ničesar. Mogoče kakšna skrita serijska številka kot pri avtomobilu.....

HHmmmmm, težka bo...... samo mi je škoda plovila. Pa še všeč mi je.

LP
copland
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a copland » Če Maj 05, 2011 19:08

Mislim, da serijska št. ni problem, ga prijaviš kot samogradnjo in se št. določi, pomembno je, da dobiš certifikat o sposobnosti za plovbo in da preveriš pri luški kapitaniji kaj rabiš pri njih.
lp
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Če Maj 05, 2011 20:59

Copland, ti si pa res za hec. Ker osu ti bo pa naredu CE certifikat, pa še tehnično poročilo za 200€. Sam sem urejal papirje in vem koliko to stane. Lahko dodaš še eno nulo zraven, pa ga maš. S tem pa tud da je GL še enkrat držjo od Veritasa. Milanm22, kontaktiraj našega člana Vala, pa ti bo on svetoval kako se pride do registracije.
Aja pa še to, mal prebrsite forum, uporabi funkcijo IŠČI, pa boste najdli večino podatkov ki vas zanimajo.

lp b
copland
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a copland » Če Maj 05, 2011 23:07

Tudi sam sem ga naredu. Za čoln dolžine 4,6 m, brez kabine certifikat + pregled za registracijo 219,60 eur z DDV-jem vred.
lp
Uporabniški avatar
errhec
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a errhec » So Maj 07, 2011 08:16

Da izkoristim temo.
Obstaja kakšna možnost, da dobim papirje za izvenkrmni motor ki je bil že vpisan v registru?

Pozneje je bil motor zamenjan z drugim, ta pa mi leži doma že kar nekaj časa, vendar papirjev ne najdem ???

Kakšen je postopek ??

Hvala
copland
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a copland » So Maj 07, 2011 12:47

Na luški kapitaniji hranijo dokumente tudi izpisanih čolnov in motorjev, vendar zadevo vodijo verjetno pod reg. oznako čolna na katerem je bil motor. Če oznako poznaš, ne bi smel biti problem.
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov