Izdelava letne cerade za plovilo in material

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

autokamp
Viceadmiral

Izdelava letne cerade za plovilo in material

OdgovorNapisal/-a autokamp » Če Apr 03, 2008 09:59

Namen imam narediti letno cerado za plovilo in me zanima če ima kdo izkušnje z šivanjem cerade za plovilo ter predvsem iz katerega materiala je priporočljivo sešiti letno cerado za plovilo?
Sam se se pozanimal pri prodajalcih, ki prodajajo materiale in sem dobil zelo različne informacije.
Nekateri priporočajo material, ki je sicer namenjen za izdelavo streh za baldahine (sam menim, da bi to prišlo prav bolj za zimsko cerado), nekateri ponujajo material VULCANO in material MULTITEX.
Ali kdo pozna navedene materiale in kaj priporočate?

Hvala...
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Če Apr 03, 2008 13:17

Za našo jdrnico smo doma sešili letno tendo iz materjala ki sem ga kupil v trgovini INDUPLATI v Zgornjih Jaršah. Materjal je na zunanji - vrhnji strani, srebrne barve in odlično odbija sončne žarke. Imena blaga se pa žal ne spomnim.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Pe Apr 04, 2008 11:06

Priporočam, da obiščeš Vrvarno na Trubarjevi v Ljubljani. Imajo kar nekaj izbire blaga za "plahte-cerade" v različnih barvah. Ko pa si že tam, lahko kupiš še kakšno vrv, ki ti bo prav tako prišla prav pri sami montaži cerade ali pa za privez čolna oz. barke ...

Lp in mirno morje
Pozejdon
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Pe Apr 04, 2008 22:51

No stvar je taka. V Vrvarni blaga žal ne prodajajo več. Odšel sem v Induplati Jarše ter kupil blago MULTITEX. Barv blaga imajo res veliko. Prodajalec pravi, da je to prav blago namenjeno za uporabo v navtiki. Cena blaga je 12,11 EUR za tekoči meter širok 2,10 metra. Ker mi ta širina odgovarja sem vzel 4,5 metra blaga in plačal ca. 54 EUR.
Ko sem se zanimal koliko bi me prišla izdelava cerade pri njih, mi je prodajalec rekel da še kakšnih 30 EUR za delo (ca. 2 uri dela) in nekaj malega za špago ter rinke. Odločil sem se za izdelavo ter pustil staro cerado tam. Torej računam, da bo vse skupaj prišlo pod 100 EUR kar se mi niti ne zdi tako drago.
Poročam ko cerado dobim kako je vse skupaj izpadlo in točno ceno.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Ne Apr 20, 2008 22:05

Cerada je izdelana odlično, šivi, stiki in ostalo "krojaško" delo je opravljeno OK. Izdelava cerade je trajala 1 teden, verajamem, da bi pozimi bilo še hitreje. Cena skupaj z vsem materialom (blaga je bilo 4,5 m + špaga...) malenkost pod 100 EUR.
Zaenkrat zelo zadovoljen.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Apr 20, 2008 22:12

Oj kaj boš s staro naredu? A je fuč čist?
LP, G
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Po Apr 21, 2008 10:35

Nič. Na koncu bi jo bilo potrebno malo zašiti pa bi bila spet OK. Če jo rabiš se lahko dogovoriva.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Apr 21, 2008 12:04

Zdravo, saj sva blizu, si že bil pri meni.Za t18 ko ni iskre dal. Pošlji mi na zs koliko bi želel zanjo ali kako bi se dogovorila:)
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Pe Maj 23, 2008 22:19

Pozdravljeni!
Ni ravno ta tema,vendar bom vseeno vprašal za nasvet.V Lotos-marin sem kupil senčno tendo 180cm dolžine.Imam gumenjak in ko tendo zložim je nekako predolga.Moral bi jo nekako podpreti,da bi šla čez motor.Ima kdo kakšno rešitev ali namig?
L.p.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov