Da bi smeti toliko zamašile filter, da ne bi niti pokašljal mi je kar malo čudno... Je skoraj nemočoče, možno pa bi bilo, da je smet prišla v dizo-šobo.
Moje osebno mnenje je, da pogledas koliko je kaj smeti v rezervoarju in v filtru. Filter kar zamenjaj. Kaksen je vplinjac se mi pa niti sanja ne, vendar nekje se 100% pride do dize, odvij jo in scisti. ponavadi je dovolj, da samo pihnes. Luknja v dizi pa je tako velika, da bos takoj videl, ce je zamasena, ker se sicer vidi cez njo...
To je prva pomoč...
Problem Yamaha 50
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Zdravo, jaz sem imel enaki primer, a imaš mogoče oljno pumpo če je dvotaktni motor, ker meni se je zgodilo da je potegnilo samo olje in malo zamazalo svečke ter frgazer. Pa sem vse skupaj z bencinom prepumpal in motor malo zaverglal brez svečk in je potem užgal sam je pa kadil ko star fap. Mogoče imaš isti problem....Lp
knez
Če misliš da ti je potegnilo smeti imaš sigurno samo tisti originalni filter na motorju, ki ne velja pol pi*de hladne vode, dodaj avtomobilski filter in s smetmi ne boš imel problemov nikoli več. Če ti je res prišla smet v vplinjače, te reši samo čiščenje, ampak če boš samo šobo očistil ne boš rešil problema, ker so potem smeti tudi v spodnjih posodicah pod vplinjačih, še te očisti. Ni pa nujno, da so zamašene šobe, ker to če ti je potem še delal tri sekunde ja lahko še delal na bencin, ki se je še malo natekel v vplinjač. Ko z pumpico pumpaš se potem mora slišati da je poln vplinjač, se sliše neko tako sikanje.
ne vem kako naj razložim, jaz sem vedno tako dolgo pumpal pa je potem šlo, če pa tega nisem slišal, pa motor ni vžgal. Če pa imaš zelo dobro pumpico pa pumpaš tako dolgo, da še gre, potem pa postane pupica trda in več ne gre z lahkoto.
Guma je guma, zaenkrat.
evo že laufa
sicer še zdaj nevem točno kaj je bilo narobe. filter na motorju se mi ni zdel zabasan vendar sem ga useeno očistil. potem pa sem razstavil še eno stvar , ki nevem točno kaj je
nameščena pa je tik za filtrom. mogoče bi bila lahko bencinska pumpa. vse skupaj sem dobro očisti, sestavil nazaj in motor je zapredel.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov