Suzuku DF40, ni pretoka vode!!!

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Ahelos
Poročnik bojne ladje
Kraj: Nauportus

Suzuku DF40, ni pretoka vode!!!

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 16:44

Lep počitniški pozdrav vsem morjeplovcem!

Teden dni pred odhodom sem želel preveriti vse na motorju, da ne bi kaj šraufal na morju in glej ga zlomka, ni pretoka vode ko sem motor priklopil na šlauf ter ga pognal. Nisem ga upal imeti predolgo priklopljenega, da ne bi bilo kaj narobe. Ampak pretoka ni in ni. Nisem priklapljal na slušalke ampak na original priklop, kjer priviješ šlauf na motor. Delal sem tako vsa leta pred in po sezoni ampak tokrat evo se je zalomilo.

Odmontiram peto, pregledam impeler, seveda vse ok, saj sem ga lani dal novega.

Mate kako idejo, kaj narediti? A je mogoče kak termostat? Sem gha poskušal najti ampak je verjetno kje pregloboko zakopan v drobovju.
Vem da je en teden prekratka, da bi kaj uredil ampak mi mogoče z vašo pomočjo uspe rešiti dopust! Sem z Vrhnike, tako da če je kaka dobra duša, ki se na to spozna naj se mi oglasi, da mi pomaga zadevo urediti. Kakega servisa v teh naših krajih itak ne poznam.

Povrnem vse morebitne stroške pa še kaj za povrh, samo da mi uspe zadevo pred dopustom urediti!!!

Hvala za vso morebitno pomoč!!!

Sašo
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Jul 17, 2011 16:49

bi na ZS, ampak se je brezveze trudit, a ne :evil:
Ahelos
Poročnik bojne ladje

Suzuki DF40

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 16:53

A lahko prosim pojasniš? Zate verjetno ne, zame je pa resitev pomombna!

Vseeno hvala ker si vsaj prebral!

Lep dan se naprej!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

Re: Suzuku DF40, ni pretoka vode!!!

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jul 17, 2011 17:25

Ahelos napisal/-a:Lep počitniški pozdrav vsem morjeplovcem!

Teden dni pred odhodom sem želel preveriti vse na motorju, da ne bi kaj šraufal na morju in glej ga zlomka, ni pretoka vode ko sem motor priklopil na šlauf ter ga pognal. Nisem ga upal imeti predolgo priklopljenega, da ne bi bilo kaj narobe. Ampak pretoka ni in ni. Nisem priklapljal na slušalke ampak na original priklop, kjer priviješ šlauf na motor. Delal sem tako vsa leta pred in po sezoni ampak tokrat evo se je zalomilo.

Odmontiram peto, pregledam impeler, seveda vse ok, saj sem ga lani dal novega.

Mate kako idejo, kaj narediti? A je mogoče kak termostat? Sem gha poskušal najti ampak je verjetno kje pregloboko zakopan v drobovju.
Vem da je en teden prekratka, da bi kaj uredil ampak mi mogoče z vašo pomočjo uspe rešiti dopust! Sem z Vrhnike, tako da če je kaka dobra duša, ki se na to spozna naj se mi oglasi, da mi pomaga zadevo urediti. Kakega servisa v teh naših krajih itak ne poznam.

Povrnem vse morebitne stroške pa še kaj za povrh, samo da mi uspe zadevo pred dopustom urediti!!!

Hvala za vso morebitno pomoč!!!

Sašo

Kolikor jaz vem, je tisti priklop samo za izpiranje pri ugasnjenem motorju, upam, da nisi kaj uničil. Priklopi na slušalke in poskusi ponovno.
Ahelos
Poročnik bojne ladje

Suzuki DF40

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 17:33

Hi Piki, po navodilih, ki so prilozena motorju sta to dve varianti za izipiranie motorja, ki sta pac odvismi ali imas slisalke ali pa direkten priklop. Unicil verjetno nisem, ker cim nisem opazil pretoka, sem motor ugasnil.

Lp
Saso
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jul 17, 2011 17:35

Sam imam Suzuki 140 4 T, kolikor se spomnim, se tisti priklop uporabi samo pri ugasnjenem motorju. Probaj še na slušalke, če se voda ne pojavi, ugasni motor.
Ahelos
Poročnik bojne ladje

Suzuki df40

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 17:41

Hja, pravkar sem sel se enkrat prebral navodila in pise da priklopim tja vodo, ter nato pozenem motor za 5 minut. Ko sem ga pognal, voda ni prisla ven kot ponavadi in sem po cca. 15- 20 sekundah motor izklopil.

Lp
S
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Ne Jul 17, 2011 17:46

dej na slusalke mogoce imas ta priklop kej zamasen...
--Bodybanger--
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Ne Jul 17, 2011 18:05

Vode ni na kontrolni šprici zgoraj ob strani??
Kaj pa na izpuhu(skozi propeler) teče voda?? Če tam voda teče je hlajenje OK in imaš zamašeno kontrolno šprico. Vzemi kompresor in par krat pihni v kontrolno šprico med delovanjem. Vsakič počakaj par sekund. Ponavadi je to dovolj za odmašit.
Kdaj si nazadnje menjal impeler??
Na DF40 je potrebno vžgati motor pri izpiranju in termostat nima veze s pretokom vode na kontrolno šprico!!

L.p.
Ahelos
Poročnik bojne ladje

Suzuki df40

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 18:07

Evo pravkar probal se s slusalkami! Popolnoma enako, ni curka! Sem ze upal da bo to resitev ampak nazalost to ni to.
Ahelos
Poročnik bojne ladje

Suzuki,

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 18:14

Dinksi, ja ni kontrolnega curka zgoraj ampak zadaj, na zadnji strani motorja.

Impeler menjan lani in sem ga danes ponovno pregledal, popolnoma v redu.

A si potem siguren, da je to drugace v redu, ce sicer voda pride ven na auspuhu? Bom sprobal se jutri spihat, ker moram potem coln zapeljat k nekomu, ki ima kompresor.

Lp Saso
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Ne Jul 17, 2011 20:34

Meni se je zgodilo ,da ko sem menjal impeler je tista mala zagozda padla ven impeler se ni vrtil in posledično ni bilo vode na kontrolnem curku.Torej preveri še enkrat ali imaš v impelerju tisto zagozdo.
LP R
Ahelos
Poročnik bojne ladje

Suzukidf40

OdgovorNapisal/-a Ahelos » Ne Jul 17, 2011 20:39

Tudi to sem danes preveril, vse na svojem mestu.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Jul 17, 2011 21:08

Preveri še, da ni slučajno zamašena odprtinica, skozi katero naj bi šprical curek.
Snemi plastičen čepek, kjer sicer šprica curek in ga preglej ter po potrebi očisti z iglo....
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Ne Jul 17, 2011 21:30

Preden spet poskusiš pa zalepi z lepilnim trakom plastično rešetko nad propelerjem, tam kjer uhaja voda ven, ko odpreš vodo. Če lepilni trak pušča ni problema, lih toliko, da ne izteče vsa voda ven preden pride do impelerja.
Če nimaš kompresorja pa snemi cevko iz notranje strani. Poglej kam je speljana, tudi tam jo snemi in podrocaj z žico. Vse to ti bo lažje, če boš snel stranske pokrove.

L.p.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta