antifoling ali nalepka za trup??
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
antifoling ali nalepka za trup??
hej, spet boste rekli kaj pa je temu, a je z lune padel..he he ko prebiram tele vase izkušnje in debate, sem pomislil, če je morda ze kdo probal ali pa morda obstajajo kakšne nalepke , ki bi se lahko nalepile na trup in bi se tam gor polnabirale skoljke in polzi in ..., pa bi se potem vse skupaj odstranilo in zamenjalo. Zakaj tega nihce ne proba oz počne, ker so nalepke neostojne v morski vodi ali ker bi bila ta zadeva predraga?.
lep pozdrav vsem skupaj in oprostite ker postavljam cudna vprašanja, nov sem v tem.
lep pozdrav vsem skupaj in oprostite ker postavljam cudna vprašanja, nov sem v tem.
bolj si star boljši si, če le nisi banana
gregor.n napisal/-a:No evo že drugič slišim idejo o foliji na čolnu, ja pa naj nekdo to proba in napiše o izkušnji. Jaz sicer mislim da ne bo dolgotrajno ampak če ne probaš ne veš. Predvsem bo problem z stiki kajti če bo rob se bo olupilo ko banana. No umetniki čakamo na poročilo.
lpg
Bodi heroj, bodi prvi, čakamo
Haha, Gregor! Temu sva se skupaj smejala na zadnjem srečanju, ko je Vidu prišla na misel ta ideja. Edincek, ukradel si idejo drugemu forumovcu, haha. Jah mogoče pa bi res delovalo... Spomladi bi potem vsi na barko lepili novo nalepko...
Ampak tukaj je drug problem. Antifouling ni na barki zato, da bi se jeseni vsa nesnaga lažje odstranila ali pa da bi ščitil gelcoat pred raznimi poškodbami. Antifouling je na barki z namenom, da ostane čista čez celo leto in ne samo prvih 10 dni, ko jo daš v vodo... Tega pa nalepka ne bo omogočala... No razen, če naredijo strupeno nalepko.
LP
Ampak tukaj je drug problem. Antifouling ni na barki zato, da bi se jeseni vsa nesnaga lažje odstranila ali pa da bi ščitil gelcoat pred raznimi poškodbami. Antifouling je na barki z namenom, da ostane čista čez celo leto in ne samo prvih 10 dni, ko jo daš v vodo... Tega pa nalepka ne bo omogočala... No razen, če naredijo strupeno nalepko.
LP
dokler ne sprobas ne ves
morda pa nekega dne res sprobam kaj takega. Če me pa kdo prehiti, pa naj pove kako se je obneslo. lp
bolj si star boljši si, če le nisi banana
Pozdravljeni
Tole z nalepkami že ima jadrnica Molinari ki potuje okoli sveta ampak ne podvodni del ampak nadvodni del.
LP Marjan
Evo še linka
http://www.molinaris.de/images/Folienet/Folie.html
Tole z nalepkami že ima jadrnica Molinari ki potuje okoli sveta ampak ne podvodni del ampak nadvodni del.
LP Marjan
Evo še linka
http://www.molinaris.de/images/Folienet/Folie.html
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti