Mercruiser 3.0: prvi servis pri 20 urah
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercruiser 3.0: prvi servis pri 20 urah
Pozdravljeni,
Na novem gliserju s 3.0 mercruiserjem se bližam 20 delovnim uram, ko je predviden prvi servis. Vse lepo in prav, ampak od različnih uradnih servisov v Sloveniji in na Hrvaškem dobivam povsem drugačne informacije glede tega, kaj bi se naj moralo narediti po 20 urah.
Namreč, v servisni knjigi je za servis pri 20 urah navedena izključno menjava olja in filtra motorja. Servisi bi pa menjali še olje v pogonski peti, preverjali pritrjenost motorja, menjali svečke itd, skratka, kup stvari, ki so po servisni knjigi predvidene po enem letu ozirioma 100 urah.
A mogoče jaz narobe berem servisno knjigo ... Ima kdo kak komentar?
Na novem gliserju s 3.0 mercruiserjem se bližam 20 delovnim uram, ko je predviden prvi servis. Vse lepo in prav, ampak od različnih uradnih servisov v Sloveniji in na Hrvaškem dobivam povsem drugačne informacije glede tega, kaj bi se naj moralo narediti po 20 urah.
Namreč, v servisni knjigi je za servis pri 20 urah navedena izključno menjava olja in filtra motorja. Servisi bi pa menjali še olje v pogonski peti, preverjali pritrjenost motorja, menjali svečke itd, skratka, kup stvari, ki so po servisni knjigi predvidene po enem letu ozirioma 100 urah.
A mogoče jaz narobe berem servisno knjigo ... Ima kdo kak komentar?
Stvar je vjetno bolj enostavna kot si misliš...
Bi rekel, da servisi želijo nekaj zaslužit in zgolj z zamenjavo olja se to ne da. Če pa postorijo še kup drugih svari (ki jih ali pa ne), pa ja račun za servis višji.
Sicer je pa servisna knjiga zato, da veš kaj je treba kdaj zamenjati. Sam se vedno držim tistega kar predpiše proizvajalec.
LP
Bi rekel, da servisi želijo nekaj zaslužit in zgolj z zamenjavo olja se to ne da. Če pa postorijo še kup drugih svari (ki jih ali pa ne), pa ja račun za servis višji.
Sicer je pa servisna knjiga zato, da veš kaj je treba kdaj zamenjati. Sam se vedno držim tistega kar predpiše proizvajalec.
LP
Kot pravi admin, čeprav bi se jaz vseeno še "sprehodil" okrog motorja in preveril pritrditve, še posebej pritrditvene matice transoma z-pogona... Če seveda ne bodo za to hoteli zakasirati 100€
Svečke po 20 urah je po moje čisto služenje $$$!!!
LP
SS
Svečke po 20 urah je po moje čisto služenje $$$!!!
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Ko sem delal servis pri 20 urah na mercruiser 350MAG so sneli tudi nogo... zakaj ne vem... vem pa da so ugotovili, da nekaj ni bilo v redu v centru ali nekaj takega in so tisto zadevo urejali skoraj 3 ure.... tko da verjetno je odločitev tvoja je pa res da je takle servis kar nekaj evrčkov... samo če bo pa v prihodnosti kaj narobe bo pa še več evrčkov tako da je vredno razmislit kako in kaj...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Verjamem, da se različnim ljudem zdi pametno poservisirat različne stvari. Meni je zanimivo to, da v uradni servisni knjigi piše, da je edini predvideni poseg po 20 urah menjava olja in oljnega filtra motorja.
Medtem ko mi praktično vsi uradni serviserji razlagajo, da je predvideno še kar nekaj ostalih stvari.
LP
Medtem ko mi praktično vsi uradni serviserji razlagajo, da je predvideno še kar nekaj ostalih stvari.
LP
Zakaj je sploh potrebno narediti servis po 20-50urah?
Zato, ker motor, tako kot menjalnik še nista "ulaufana", lahko se zgodi da je med začetnim delovanjem ali pa od same proizvodnje v motorju in menjalniku nastane oziroma ostane nekaj kovinske usedline oziroma miniaturnih opilkov, ki nastajajo dokler se motore na ulafa, zato je treba olje v menjalniku in v motorju, peti ter filtre olja zamenjati, ne zato ker bi se olje iztrošilo. Ta servis bolj služi da se motor po prvih nekaj urah ulaufa, če je nastalo kaj kovinske usedline, se jo ob menjavi odstrani iz motorja, kot tudi menjalnika z menjavo olj in filtrov. Zato je ta servis eden najbolj pomenbnih servisov in ni šparanja.
To velja nasplošno za vsak nov motor, tudi avtomobilski, ali kakšen drug.
Zato, ker motor, tako kot menjalnik še nista "ulaufana", lahko se zgodi da je med začetnim delovanjem ali pa od same proizvodnje v motorju in menjalniku nastane oziroma ostane nekaj kovinske usedline oziroma miniaturnih opilkov, ki nastajajo dokler se motore na ulafa, zato je treba olje v menjalniku in v motorju, peti ter filtre olja zamenjati, ne zato ker bi se olje iztrošilo. Ta servis bolj služi da se motor po prvih nekaj urah ulaufa, če je nastalo kaj kovinske usedline, se jo ob menjavi odstrani iz motorja, kot tudi menjalnika z menjavo olj in filtrov. Zato je ta servis eden najbolj pomenbnih servisov in ni šparanja.
To velja nasplošno za vsak nov motor, tudi avtomobilski, ali kakšen drug.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta