After the initial 20-hour break-in period: Change the engine oil and filter
Kaj torej Mercury ZAHTEVA po 20 urah?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Gaso napisal/-a:Hobofob, jaz razumem, da si ti nam hotel povedati, kaj ti piše v navodilih in da te čudi da Mercruiser priporoča le olje motorja in filer olja, kar seveda tudi mene močno čudi, verjami pa da ni merc bolj kvaliteten od ostalih motorjev, ki priporočajo menjavo tega kar smo napisali, ampak še veliko stvari nima rešenih, od korozije, ki jo rešuje z mercatode, do ispušnih koletorjev, pa še kaj ...., tako da ne imet za sveto njihovih navodil.
bolid napisal/-a:hobofob- poglej ko že omenjaš avto, ga pripelješ na servis zamenja ti olje filter to ti piše v servisni knjigi.Nikjer pa ne piše pregled zavor, pregled delovanja luči (po potrbi zamenjava), pregled brisalcev, pregled končnikov, preverjanje tlaka v pnevmatikah, dolivanja tekočin (še posebej radi nalijejo vitrex)..... pa ti vendar vse to naredijo.Podobno če ne isto je tudi v navtiki
Gaso napisal/-a:Kar se cen mercruisera tiče, je poceni, glede na kakšen resen motor, ki stane 3x toliko, naredi tako kot so svetovali serviserji in člani foruma, če hočeš sebi dobro, zakaj je to potrebno sem napisal v predhodnem postu in mercruiser ni bolj kvaliteten motor, da ne rabiš menjati olja v peti, ampak je podn od podna v navtiki, zato moraš biti toliko bolj pazljiv pri vzrževanju.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost