Mercruiser 3.0: prvi servis pri 20 urah

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » To Avg 23, 2011 11:08

Tole je fotografija iz moje servisne knjige, zal je slaba, ker je narejena z iPadom...

After the initial 20-hour break-in period: Change the engine oil and filter

Slika

Kaj torej Mercury ZAHTEVA po 20 urah?
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Avg 24, 2011 00:01

Hobofob sori pa brez zamere... sprašušej kaj zahteva proizvajalec??!!?? Sej ti piše.... pa ne verjameš....
Si vprašal za nasvet, kaj ti priporočajo različni ljudje... smo ti povedali člani foruma svoja mnenja, ti je povedalo n število serviserjev pa ti še vedno nisi zadovoljen...

Najbolje da narediš test koliko časa zadeva dela BREZ menjave vseh stvari in nam poročaš...
in NE nisem sarkastičen, če vprašam za nasvet ga sprejmem ali pa pač ne in si mislim svoje ne pa da še kar posiljujem s svojim mišljenjem !!!

Pa LP
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Avg 24, 2011 00:18

Hobofob, jaz razumem, da si ti nam hotel povedati, kaj ti piše v navodilih in da te čudi da Mercruiser priporoča le olje motorja in filer olja, kar seveda tudi mene močno čudi, verjami pa da ni merc bolj kvaliteten od ostalih motorjev, ki priporočajo menjavo tega kar smo napisali, ampak še veliko stvari nima rešenih, od korozije, ki jo rešuje z mercatode, do ispušnih koletorjev, pa še kaj ...., tako da ne imet za sveto njihovih navodil.

Kar se cen mercruisera tiče, je poceni, glede na kakšen resen motor, ki stane 3x toliko, naredi tako kot so svetovali serviserji in člani foruma, če hočeš sebi dobro, zakaj je to potrebno sem napisal v predhodnem postu in mercruiser ni bolj kvaliteten motor, da ne rabiš menjati olja v peti, ampak je podn od podna v navtiki, zato moraš biti toliko bolj pazljiv pri vzrževanju.
Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » Sr Avg 24, 2011 08:27

Gaso napisal/-a:Hobofob, jaz razumem, da si ti nam hotel povedati, kaj ti piše v navodilih in da te čudi da Mercruiser priporoča le olje motorja in filer olja, kar seveda tudi mene močno čudi, verjami pa da ni merc bolj kvaliteten od ostalih motorjev, ki priporočajo menjavo tega kar smo napisali, ampak še veliko stvari nima rešenih, od korozije, ki jo rešuje z mercatode, do ispušnih koletorjev, pa še kaj ...., tako da ne imet za sveto njihovih navodil.

Gaso, hvala, točno to me čudi, zakaj takšen minimum od minimuma, če mi vsi govorijo drugače. Mene je to res zmedlo ... po drugi strani me pa vseeno čudi odnos serviserjev. Nihče ni rekel, v servisni knjigi piše to in to, ampak jaz priporočam še dodatna dela na podlagi izkušenj. Vsi so samozavestno zatrjevali, da v servisni knjigi piše vse mogoče, pač tako kot govorijo oni. Ko pripeljem avto na uradni servis, pričakujem, da je v nulo seznanjen z navodili proizvajalca. Na koncu sem bil že res prepričan, da imam servisno knjigo za xyz tržišče oziroma da ne znam poiskat servisnih intervalov itd :)

Hvala vsem.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Avg 24, 2011 08:34

hobofob- poglej ko že omenjaš avto, ga pripelješ na servis zamenja ti olje filter to ti piše v servisni knjigi.Nikjer pa ne piše pregled zavor, pregled delovanja luči (po potrbi zamenjava), pregled brisalcev, pregled končnikov, preverjanje tlaka v pnevmatikah, dolivanja tekočin (še posebej radi nalijejo vitrex :twisted: )..... pa ti vendar vse to naredijo.Podobno če ne isto je tudi v navtiki :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » Sr Avg 24, 2011 08:45

bolid napisal/-a:hobofob- poglej ko že omenjaš avto, ga pripelješ na servis zamenja ti olje filter to ti piše v servisni knjigi.Nikjer pa ne piše pregled zavor, pregled delovanja luči (po potrbi zamenjava), pregled brisalcev, pregled končnikov, preverjanje tlaka v pnevmatikah, dolivanja tekočin (še posebej radi nalijejo vitrex :twisted: )..... pa ti vendar vse to naredijo.Podobno če ne isto je tudi v navtiki :wink:

He he, mogoče res, ampak tebi očitno zelo ljubega vitreksa jaz ne bi enačil z menjavo olja v peti :)
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Sr Avg 24, 2011 10:47

Hobofob moraš ločiti dve stvari.Ena je servis motorja, drugo pa je servis noge.Vsaka komponenta bi morala imeti svoja navodila in ravno tako vsaka svoj garatni list.Kot že mnogi ti tudi jaz svetujem, da menjaš olje na obeh in seveda tudi filtre.Vse ostalo okrog motorja pa lahko prečekiraš tudi sam.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Sr Avg 24, 2011 11:04

Meni so kot sem že povedal na izvenkrmnem motorju 150KM po 20 urah(mel jih je 29) menjali filtre in olje v peti in motorju ter prečekiral sam motor če je vse tako kot mora bit in to je po 20 urah to!! Ni to raketna znanost. potem mam pri 50 urah zopet servis pri kateremu se sam prečekitra če je vse uredu in potem po 100urah zopet menjave olja itd.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Avg 24, 2011 16:52

Homofob, ne imej za sveto navodila od proizvajalca kot ti je že napisal Gaso. Tudi če boš spraševal po servisih boš od vsakega dobil drugačen odgovor, tako da čimveč mnenj in boš moral sam preučiti kako naprej.

Jaz sem imel isti problem pri servisu mojega Renaulta. V servisini knjižici piše servis na 30.000 km ali eno leto. Vsak ve, da 30.000 km ne zdrži nobeno olje, tako da ga menjam na 15.000km. Verjetno če bi delal servis na 30.000 km bi mi avto zdržal brez problemov samo v garanciji. Pač prodajna politika Renaulta.
Kot posledica servisa na 30.000 km je bila okvara ojničnih ležajev. Kot sem na uradnih servisih spraševal po preventivni menjavi se me vsi čudno gledali. Na podlagi različni mnenj iz renault foruma sem se odločil za menjavo in verjemi ali ne da sem jih menjal zadnji čas preden bi mi zaribal motor.
Jaz ti svetujem da naredi tako kot ti večina svetuje.

LP Klemen
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Avg 24, 2011 22:15

Gaso napisal/-a:Kar se cen mercruisera tiče, je poceni, glede na kakšen resen motor, ki stane 3x toliko, naredi tako kot so svetovali serviserji in člani foruma, če hočeš sebi dobro, zakaj je to potrebno sem napisal v predhodnem postu in mercruiser ni bolj kvaliteten motor, da ne rabiš menjati olja v peti, ampak je podn od podna v navtiki, zato moraš biti toliko bolj pazljiv pri vzrževanju.

Pišuka, le kateri je tisti motor, ki je 3x dražji od Merca??? Jaz poznam samo eno konkurenco, ki pa sta na sveto isto...
Kar pa se tiče Mercathode, pa ni tam zaradi reševanja težav s korozijo, temveč zato, da cinki zdržijo VEEEELLLLIIIKOOO več...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost